середу, 27 серпня 2014 р.

Ти  у моєму серці, Україно,
Думою Шевченка гомониш

В дні перемог і в дні поразок,
Щасливі дні і в дні сумні
Іду з дитинства до Тараса,
Несу думки свої земні.
Коли в душі моїй тривога,
Коли в душі пекельний щем,
Іду до нього, до живого
У всесвіт віршів і поем.
Крізь вітер злий карбую кроки
І чую серцем кожну мить,
"Реве та стогне Дніпр широкий",
Щоб розбудити всіх, хто спить.

   Одвічна мрія українського народу, висловлена пророчими словами геніального поета Тараса Шевченка про «сімю вольну, нову», здобувалася в запеклій боротьбі не одного покоління українців.
   У передсвяткові дні в бібліотеці була проведена літературна композиція: «Ти  у моєму серці, Україно, думою Шевченка гомониш».






Україна і Шевченко. Шевченко і Україна
  Беззаперечно найвеличнішою постаттю в українській культурі є Тарас Шевченко, який став для України заповітною думою , її безсмертною піснею.
  Шевченко відкрив світові національне буття українців, виконавши тим самим свою історичну місію генія і національного пророка, відстояв честь свого народу і вказав йому шляхи подальшого поступу. Тому, безперечним є той факт, що сьогодні, коли відбувається духовне відродження національної культури і освіти, всі українці глибше відкривають для себе його скарбницю творчості.


  Ти -  творець майбутнього України. Наше майбутнє – лише в наших руках. Хто знає, скільки ще доведеться пережити й вистраждати, щоб у нашій країні запанував мир і спокій. Хотілося бачити її сильною, незалежною, квітучою державою, громадяни якої пишалися б, що вони – українці. Тому думай про те, яку сторінку ти сам впишеш у велику історію рідної країни.

     Майбутнє починається сьогодні…

Немає коментарів:

Дописати коментар