пʼятницю, 7 березня 2014 р.

Звучать Шевченківські слова

Тарасе, наш Кобзарю, всюди
Приходиш нині ти, як свій,
Тебе вітають щиро люди
На всій Україні моїй
   Нині 9 березня будемо відзначати вже 200-ту річницю  від дня народження нашого великого генія і пророка Тараса Григоровича Шевченка.
  Велика пошана українського народу до генія Тараса Григоровича Шевченка народжується разом з нами, прищеплюється з першими словами рідної мови. Уявити себе без Шевченка - все одно, що без неба над головою. Він - вершина нашого родового дерева. В кожній хаті знайдеться збірник поезій "Кобзар". У ньому - вся наша історія, усі мрії, усе буття. 
 Щовесни, коли тануть сніги і на рясті просяє веселка, ми вшановуємо пам'ять Т.Г.Шевченка. Тож сьогодні гостинно відкрила двері наша бібліотека для учнів 4 класу Варварівської ЗОШ, для яких  була проведена літературно-поетична година: «Звучать Шевченківські слова», де звучали вірші Шевченка у виконанні учнів.


  Найдорожчою, найважливішою рисою його вдачі, що пройняла всю творчість поета, є надзвичайна любов до України, до свого народу. Шевченко був найбільш народним поетом. Його поезія була явищем єдиним і неповторним. Тож і Поета, рівного Шевченку  який став співцем і пророком, борцем і символом нації, по якому одному вже пізнається народ і його Батьківщина, хіба має світ? Пощастило мати такого Україні!!!
  І на оновленій землі, над ланами, широкими полями, вільними містами і селами, як весняні води могутнього Дніпра, лине вічно жива в народі слава Великого Кобзаря.
Ми чуємо тебе, Кобзарю, скрізь століття,
І голос твій наші  душі окриля.
Встає в новій красі скрізь лихоліття
Твоя, Тарасе, звільнена земля.



Немає коментарів:

Дописати коментар