четвер, 28 листопада 2013 р.

Зустріч з майстрами слова

     Кожній сільській бібліотеці  хочеться  встановити дієві творчі зв’язки, хоча б з окремими полтавськими письменниками, авторами тих видань, які пропонуються читачам. Нашій книгозбірні у цьому відношенні пощастило. Найперше тому, що на потребу книголюбів у таких зустрічах  охоче відгукується наша землячка (уродженка м. Карлівки) поетеса і фото художниця Галина Вовченко. Напевне, до цього її спонукають і посадові обов’язки, як бібліотекаря першої категорії соціокультурного відділу Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.П.Котляревського.



    Власне, зустріч із Галиною Василівною на рівні презентації її книг перед читацьким загалом Варварівки вже стали традиційними. Більше того, вона особисто всіляко сприяє, аби в село потрапили інші відомі на Полтавщині майстри слова.
     Так, нещодавно до нас на гостини разом з  Г.В.Вовченко завітав член Національних спілок письменників та журналістів України, Лауреат Полтавських обласних літературних премій ім. П.Мирного, Л.Бразова, загальнонаціонального конкурсу: «Українська мова – мова єднання», автор більш, як півтора десятка книжок прози та віршів І. Нечитайло з Диканьки.
    Небагатослівний Іван Якович захопив зацікавлену аудиторію читанням уривків своїх прозових творів, відповів на запитання присутніх.



   Цікаві факти з біографії письменника охоче повідала Г.В. Вовченко. Вона побіжно охарактеризувала і свій творчий доробок та на прохання присутніх прочитала ті поезії, які співвідносились з настроєм і уподобаннями присутніх на тій зустрічі.




   Найчастіше гостя брала до рук свою збірку:  «Фотопоезії», за яку нещодавно була удостоєна обласної  літературної премії ім. Л.Бразова.
    Наші користувачі тепер мають можливість відчути творчий почерк названих майстрів слова, і їхні життєві принципи, бо з кожною такою зустріччю фонд нашої бібліотеки поповнюється. Того дня І.Я. Нечитайло передав нашій бібліотеці такі свої видання: «Мар’янська  осінь Тараса», «Негаснучі зорі», «Мереживо душі».



Немає коментарів:

Дописати коментар