четвер, 28 листопада 2013 р.

Право на захист і турботу


       Всесвітній день дитини відзначається щороку 20 листопада. Офіційно це свято з’явилося в 1954 році завдяки рішенню Генеральної асамблеї ООН, яка звернула увагу всього людства на необхідність досягнення взаєморозуміння батьків із дітьми та забезпечення благополучних умов для їхнього життя. У 1959 році в цей день було прийнято Декларацію прав дитини. Крім того, 20 листопада 1989-го підписана міжнародна Конвенція про права дитини.
   Метою Всесвітнього  дня дитини є привернення уваги широкої громадськості, організацій та урядових установ до питань, спрямованих на благополучне дитинство. Цікаво, що 20 листопада відзначають своє професійне свято і лікарі - педіатри.
      Кожна маленька людина потребує дорослої опіки й уваги, турботи, любові, захисту. У світі понад 2 мільярди дітей, 8 мільйонів з яких наші юні співвітчизники. Усі діти мають право на освіту, здоровя, на імя і громадянство, право зростати у турботливому родинному середовищі  й бути захищеними від жорстокого поводження. Для  реалізації  соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича та створення рівних можливостей для розвитку дітей працюють дитячо-юнацькі спортивні школи, позашкільні секції  створюють необхідні умови для гармонійного виховання, фізичного розвитку і дозвілля дітей та молоді.
    Бібліотека відіграє важливу роль у формуванні правової культури підростаючого покоління. Вона – найбільш доступна установа, яка володіє документально-інформаційними ресурсами з питань права і зобов’язана забезпечувати права дитини на інформацію.
       У бібліотеці був організований перегляд літератури: «Право на захист і турботу»

    


       З учнями 4 класу (кл. керівник І.Ф. Пономаренко) була проведена інформхвилинка: «Весела абетка прав дитини».





Немає коментарів:

Дописати коментар