вівторок, 6 серпня 2013 р.

"Вітрами й сонцем Бог мій шлях намітив..."

    Ми шануємо видатних співвітчизників, тих діячів української держави, які проявили себе як непересічні особистості, залишивши пам'ятний слід у нашій політиці, культурі, науці - загалом у нашій духовності. Це природний процес для кожної нації, яка зберігає свою історичну пам'ять.
      21 липня відзначали день народження видатної українки Олени Теліги - поетеси, публіцистки, громадської діячки, полум'яної патріотки, розстріляної фашистами у Бабиному Яру у 1942 році.
    Поволі, але відбувається процес осмислення життя і творчості Олени Теліги. Переведено значну частину її творів, поезія вивчається у школах. На державному рівні відзначаємо столітній ювілей поетеси. Але при цьому впадає у вічі, що образ Олени Теліги дедалі більше пов'язується з її поетичним світом. Мимоволі на задньому плані може опинитися її громадська позиція, участь у національно-визвольному русі. Насправді ж творчість О.Теліги та її суспільно-політична діяльність тісно переплетені і становлять органічну єдність. У цьому можна переконатися, ознайомившись із тематичним переглядом "Вітрами й сонцем Бог мій шлях намітив..", який було організовано у бібліотеці. До уваги відвідувачів цікаві факти біографії поетеси, її політичні погляди, національні ідеї, листування. Для всіх шанувальників поезії представлені твори видатної поетеси.



Немає коментарів:

Дописати коментар