вівторок, 6 серпня 2013 р.

Вечір - портрет:

"Письменник - громадянин"

(до 160-річчя від дня народження В.Г.Короленка)


    В.Г. Короленко увійшов в історію як письменник і публіцист, активний громадсько-політичний діяч, правозахисник світового значення, талановитий педагог. Його громадсько-літературна діяльність пронизана безмежною відданістю та любов'ю до батьківщини.
    Короленка знають у всьому світі. Своїм життям він довів нам, що такі поняття як совість, любов, повага, правда, честь, добро, справедливість ніколи не загубляться в часі, вони вічні, непохитні й нездоланні. 
     Майже 21 рік В.Г.Короленко прожив у Полтаві. То були завершальні роки цього яскравого людського життя. Своїм життєвим запалом і розбудовчими настроями Короленко оживив полтавську громаду. Він став осереддям духовного-культурного духу краю на багато років.
     27 липня у бібліотеці було проведено вечір-портрет "Письменник-громадянин". Із біографією Короленка присутніх ознайомили бібліотекар Т.А. Вус та учень 8-го класу Микитюк Володимир. Про історію створення одного із найдавніших в Україні літературно-меморіального музею ознайомила завідувачка Варварівським історично-народним музеєм В.О.Бегмат. Діти поринули у віртуальну подорож до музею ім. В.Г.Короленка.







Немає коментарів:

Дописати коментар