четвер, 22 жовтня 2020 р.

Невичерпна краса живопису

 

    Художники – люди з, особливим мисленням. Вони бачать те, чого не бачать звичайні люди, знаходять прекрасне в повсякденному житті, вміють відобразити на полотні думки, закарбувати емоції або навіть мелодію. Як добре, що в Україні щороку, в другу неділю жовтня, згідно з Президентським Указом №1132/98, відзначають День художника.
   Творчість існує в кожній людині. Малювання - це форма мистецтва, яка дозволяє людині виражати візуально речі, які вона відчуває. Цей досконалий і неповторний вид творчості є одним з головних у сучасному світі. За допомогою своїх робіт художники передають внутрішні переживання, красу і недоліки навколишнього світу, намагаються достукатися до людей, несучи їм свої ідеї. Вони є майстрами графіки, пластики, абстракції, проявляючи себе у різних напрямках цього мистецтва.  Сьогодні ми хочемо привітати нашу колегу, директора будинку культури Наталію Полежаєву і активного користувача нашої бібліотеки Миколу П’ятенка з святом. Ми вже не раз говорили про їх  роботи. Представлені на суд глядачів картини сповнені великої любові до рідної землі, майстерно передають красу місцевих  краєвидів. Як  і у кожного художника в них є свій особливий почерк, що вирізняє їх картини з-поміж інших.

Полежаєва Наталія Анатоліївна

   Проживає у нашому мальовничому селі Варварівка Карлівського району, де й відчула потяг до малювання, відтворює на полотні мальовничі околиці свого села. Її манить історія, але поки – що найвдаліше виходять мініатюри, які відображають пори року, сільський побут. Особливо вдалими є пейзажі.


   Папа Римський Павло II колись написав звернення до митців, там є дуже гарні тези. Великий гріх, якщо поряд талановита дитина, ти це бачиш і не зробиш нічого, щоб вона розвивалась. Діти ж, по суті, всі талановиті.  Але зійти на вершину здібності їм треба допомогти.


   Я, як бібліотекар, дуже рада, що наші місцеві художники проводять майстер-класи, виставляють свої нові роботи в бібліотеці, заохочують юне покоління до прекрасного.
Намалюй, художнику, цвітіння,
Покажи весни розкішні кольори!
Розкажи, як б'ється серце від кохання,
Як цвітуть духмяним подихом сади.
Намалюй, художнику, світання,
Покажи чарівність літньої краси!
Розкажи про спів пташиний ранком раннім,
Про духмяні трави в крапельках роси.
Намалюй листа пожовклого падіння,
Покажи весь сум осінньої пори!
Розкажи як чутно в небі голосіння,
Коли в вирій відлітають журавлі.
Намалюй тужливе вітру завивання,
Покажи всю міць холодної зими,
Розкажи про всі нездійсненні бажання,
Що заховані у закутках душі.
Намалюй життя у різні пори року,
Нехай фарбами живе на полотні!
Й пригадай чарі́вні миті ненароком,
Коли довго йдуть за вікнами дощі.
   Я захоплююся чудовими світлинами Наталії Анатоліївни і можу стверджувати, що вона відмінний фотохудожник.
 

Творчих успіхів Вам, шановна Наталіє Анатоліївно!
 
 Микола Павлович Пятенко

   Своєрідним презентаційним майданчиком для виробів ветерана-умільця найперше слугує наша бібліотека. За останні  роки його виставки організовувались у Карлівському районному історико-краєзнавчому музеї, науковій обласній бібліотеці імені І.П.Котляревського, обласній юнацькій бібліотеці імені О.Т.Гончара, музеї  В.Г.Короленка, П.Мирного. Він став лауреатом Обласної премії  ім.Панаса Мирного. На святі села Микола Павлович презентував свої художні вироби.

 
   Він один із найкращих користувачів нашої бібліотеки. Ми щиро вітаємо Вас, Миколо Павловичу, з цим святом!
Нехай дороги стеляться крилато,
Будуть чисті, рівні як струна.
І добро не оминає хату,
Як не оминає світ весна.
Хай здоров’я, радість і достаток,
Сиплються немов вишневий цвіт.
Хай доля малює з буднів свято,
І дарує Вам багато літ!
   Бажаємо кожному художнику відчути на собі прожектори слави, визнання людством його картин, як шедеврів! Хай завжди поряд з Вами крокують натхнення, майстерність і талант!


   Вітаю з Днем художника, мої любі колеги! Натхнення, творчого неспокою і Божого благословення!

Немає коментарів:

Дописати коментар