суботу, 6 червня 2020 р.

Дивовижний світ природи


Щороку 5 червня світова громадськість відзначає Всесвітній день навколишнього середовища. Головна мета свята — стимулювати активну діяльність світового співтовариства, спрямовану на збереження балансу в природі та навколишньому середовищі. Всесвітній день навколишнього середовища відзначається по-різному. Давайте згадаємо, що ми всі живемо на одній планеті і забруднюючи природу ми шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Тому з такої прекрасної нагоди зробимо хоча б один крок на покращення стану довкілля. Кожен для себе повинен знайти шляхи, для покращання навколишнього середовища. Можливо, хтось прибере сміття в своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування на природі. Але разом ми зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів.
Довкілля – це всі живі та неживі об’єкти, що природно існують на Землі або в деякій її частині. Земля, вода, повітря, флора і фауна – все це довкілля.
У 2020 році  Всесвітній день довкілля присвячена збереженню біорізноманіття - невідкладній і нагальній проблемі. Адже нещодавні події, починаючи з лісових пожеж в Бразилії, Сполучених Штатах Америки та Австралії і закінчуючи нашестям сарани в Східній Африці, а тепер і глобальна пандемія - демонструють взаємозалежність людини і природи.
Саме від нас залежить наше майбутнє!
Я хочу, щоб ви сьогодні насолодилися світлинами  фотохудожниці Наталі Полежаєвої на яких зображено красу варварівського  довкілля.


А буває, ідеш по світу,
і проходить повз тебе людина
так, неначе проносить квіти
і тобі віддає половину.
Ще і стебла від рук гарячі.
Озирнешся на неї здаля
і збагнеш - на промінь багатша
стала раптом твоя земля.


Немає коментарів:

Дописати коментар