суботу, 13 квітня 2019 р.

Будеш з книгою дружити - Буде легше в світі жити


   Її величність книга!.. Ніщо за своєю силою не може зрівнятися з нею. В ній зібрана мудрість усього людства, що передається від покоління до покоління. З дитячих років книжка допомагає нам пізнати себе і зрозуміти світ, що нас оточує. Навіть в еру комп’ютерних технологій вона не перестає бути актуальною.
   Здавалося б, XXI століття - епоха домінування Інтернету. Проте життя у бібліотеках вирує, як і раніше, навколо книги. 11 квітня в Карлівській районній дитячій книгозбірні відбувся II етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія - 2019», в якому взяли участь найактивніші читачі 6-7 класів району, який проводився з метою підвищення рівня читацької та культурної компетентності дітей через заохочення їх до системного читання, розвитку комунікативних навичок, критичного мислення, кращої соціалізації і самореалізації завдяки читанню.


   Варварівську СБФ представляли - учениця 7 класу Варварівського НВК - Аміна Матаєва та учениця 6 класу - Катя Барабаш.


   У храмі інформації, польоту фантазії, мрій, думок і творчості зібралися переможці І етапу Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія-2019». Читання і книга відіграє важливу роль у житті дитини. Із них юні користувачі дістають певне світосприймання, книги виробляють у них  високі моральні якості, допомагають у навчанні, виховують почуття прекрасного і роблять їх життя повнішим, цікавішим та веселішим. Учасників та гостей свята привітала директор дитячої бібліотеки Наталія Хрулич: «Сьогодні нас всіх тут зібрала книга. Уміння вдумливо читати кожну книгу збагатить ваше життя, зробить його цікавим і наповненим. І ви довели, що не просто багато читаєте, а вже стали кращими читачами своїх бібліотек». Щоб діти відчувалися затишніше та впевненіше, їх зустріли в районній книгозбірні запашним чаєм та випічкою.
   Книга, незважаючи на високі новітні технології, залишається хорошим другом для дітей, читання дарує радість і приємні миті, наснагу до пізнання нового і непізнаного.


   Хто з кращих  книгоманів району спромігся зробити більш вагомі висновки з прочитаних останнім часом книжок, описати в читацькому щоденнику, взяти участь у письмовій анкеті: «Перевір себе». Вона була проведена в III тури. Юні користувачі нашої бібліотеки також прийняли участь у III турі, де Катя Барабаш посіла IIІ місце.


   Але найбільшою нагородою для всіх книголюбів стала зустріч з книгою та можливість поспілкуватися з однодумцями, де кожен читач мав змогу проявити ерудицію, любов до книги та творчу ініціативу.


   Книга мов  чарівний ліхтар дарує людині світло, але не забирає внутрішньої свободи, дозволяє мріяти, творити, пробуджує почуття. Наші книголюби наче промінчики того світла  запалюють своїм захопленням однолітків, знайомих, близьких. Читаючи книги, можна знайти ідеальний образ самого себе у вигляді певних вигаданих героїв або реальних людей, а згодом втілити цей образ у своєму житті. Книгомани 2019 року крок назустріч своїй мрії зробили.


   Всі учасники отримали Дипломи переможців І туру. Ми відвідали піцерію, познайомились із новими друзями. І продовжуємо читати... Зав. бібліотекою, батьки учасників конкурсу, юні книголюби щиро дякують сільському голові Олександру Анатолійовичу Родику за підвезення. Переможці приймуть участь у IIІ етапі конкурсу «Найкращий читач України – 2019», який пройде в квітні місяці в Полтавській обласній бібліотеці для дітей ім. Панаса Мирного. А ми всі побажаємо їм успіху та перемоги не лише в обласному змаганні, а й участі у Всеукраїнському конкурсі – останньому етапі, який відбудеться у Львові.

Немає коментарів:

Дописати коментар