четвер, 21 лютого 2019 р.

Уклонімось низько до землі тим, хто в серці буде вічно жити…


А сотню вже зустріли небеса..
Летіли легко, хоч Майдан ридав…
Розпочинаються дні пам’яті трагічних та водночас героїчних подій на Майдані Незалежності. Давайте, друзі, у ці дні, відкинувши пафос і зайву риторику, згадаємо кожного, хто пожертвував своїм життям заради змін в Україні. А згадавши, робімо так, щоб ці позитивні зміни стали реальністю. Це буде кращою шаною та подякою Небесній сотні! Бо ми пам‘ятаємо! Героям слава! В бібліотеці до Дня Героїв Небесної Сотні була організована виставка-роздум: «Уклонімось низько до землі тим, хто в серці буде вічно жити…».






Бібліотекар Т. Вус розповідала біля книжкової виставки користувачам про страшні сторінки історії нашої країни, коли за прагнення до європейських цінностей, за свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі, більшість із них - молоді та сильні. Ніч Апокаліпсису, як назвали її пізніше, настрашніша ніч, яку довелося пережити нам усім з 18 на 19 лютого 2014р. Кілька тисяч Героїв, які втримали тоді Майдан від остаточної зачистки, зробили справжній подвиг,про який ми ніколи не забудемо. Уся країна була серцем на вогняному Майдані, де вирішувалась наша доля... «Небесна Сотня – цвіт країни, Тобі схиляємо уклін».
Майдан… Сьогодні Майдан та його герої, Небесна сотня, став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у нашій державі. І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. Більшість із них – молоді, сильні, ті, що тільки починали жити. 
            До Дня пам'яті героїв Небесної сотні  наша бібліотека долучилася до щорічної тихої акції «Ангели пам’яті» на згадку про загиблих під час Революції Гідності. Учасники акції традиційно витнули з паперу символічних білих янголів на згадку про тих, хто віддав життя за мирну Україну.



Вже відлунали постріли підступні,
На барикадах шини не горять,
А в небесах, вже людям недоступні,
Застрелені - зірками мерехтять. 
Свобода, воля - в людях незборима,
Дорожчого, святішого нема,
Найвищу ціну наші побратими
Платили на Майдані недарма.

Немає коментарів:

Дописати коментар