суботу, 16 лютого 2019 р.

Афганістан: час минає, пам'ять живе


    На їхню долю випала війна… Є дати які сумними рядками, гіркими спогадами закарбувалися в наших серцях. Це дата 15 лютого 2019 року коли виповнюється 30 років з дня виведення військ з Афганістану. Скільки красивих, здорових молодих хлопців війна в Афганістані скалічила фізично, скільком коштувала життя. Наші односельці Скрипник М.В., Ноздрін С.І., Кобилко В.М., і ті, які вже відійшли у вічність Гурин М.В, Іщенко В.М., витримали тяжке випробовування, зберегли свою людську гідність, навчилися дорожити солдатською дружбою, стали справжніми чоловіками та перевіреними бійцями. В бібліотеці, напередодні цієї дати до заходу була оформлена книжкова виставка-репортаж:  «Афганістан: час минає, пам'ять живе», біля якої пройшла година пам’яті: «Час і досі не загоїв рану – цей одвічний біль Афганістану».
   Бібліотекар зробила короткий екскурс в історію, щоб нагадати присутнім про причини війни. Присутнім бібліотекар рекомендувала матеріали, які зібрані в бібліотеці про односельчан, які воювали в Афганістані. Усі присутні вшанували хвилиною мовчання героїв, які назавжди залишилися молодими.  



   Давайте будемо завжди пам’ятати ветеранів, виявляти розуміння до тих, хто пройшов через війну – вони цього заслуговують. Пішли з життя Микола Вікторович Гурин та Віктор Миколайович Іщенко, які ніби недавно розповідали в бібліотеці про події тієї страшної війни. Земля їм пухом!


   Їхні спогади в нашій пам’яті. Так хочеться, щоб не було війни, щоб повернулися живими усі, хто виборює нам право жити під мирним небом, гордо несучи прапор волі, єдності та миру на рідній землі.

Немає коментарів:

Дописати коментар