суботу, 16 лютого 2019 р.

В душі несу любов немов свічу…


Життя без кохання, життя без любові –
То небо без сонця,  то небо беззоре!
Життя неможливе, воно не існує,
Коли наше серце любові не чує.
До кожного з нас рано чи пізно в душу заглядає кохання. Кохання — одне з піднесених, шляхетних і прекрасних почуттів! Кохання панує над світом. Воно поза віком і часом. Саме, 14 лютого, ми звертаємось до теми кохання, бо це надзвичайний день — День Святого Валентина — Всесвітній день закоханих. Кохання, таємниче і загадкове, стояло, й стоїть біля витоків тих миттєвостей, коли в душах людських виникає щось незбагненно животворяще, викликає подив, захоплення, вводить у світ краси і величі. 
       Кохання - одна з найстраждальніших тем світової літератури від самого початку її існування. Саме воно є джерелом творчого натхнення багатьох поколінь. Воно поза віком і часом, воно панує над світом. Його вічна загадка завжди була в центрі поезії. Чому? Мабуть тому, що поети відчувають світ набагато тонше, набагато гостріше ніж будь - хто інший. Кохання - це та таїна, що дає їм поштовх до творчості, живлючу наснагу великого вогню. Закохані тягнуться до віршів, інтуїтивно відчуваючи, що в цьому натхненному мовленні можуть знайти вияв почуття, що їх  переповнюють.  В бібліотеці був організований коктейль поетичного настрою: «В душі несу любов немов свічу…»




До вічної теми кохання напередодні свята всіх закоханих - Дня святого Валентина працівники бібліотеки підготували романтичне книжкове  гроно цікавинок: «З тобою жити на одній землі – яке велике щастя»(О. Олесь). Книги про кохання завжди популярні серед наших користувачів. Ними зачитуються молоді і зрілі люди, адже в цих книжках описано те, що кожна людина хоче випробувати хоча б раз у житті - справжня любов. Читати про кохання треба завжди, а не тільки до Дня Святого Валентина.


         Ось така кількість книжок про кохання згуртувались на нашій виставці. Тут можна знайти дивовижні історії кохання, від романтичних до найвідвертіших. Відомі автори та нові імена. Заборонені бажання, королівські таємниці, фатальна пристрасть, сімейні саги, захоплюючі любовні пригоди та романтичні стосунки. Кожна книга-окрема історія. Тож запрошуємо Вас до бібліотеки на святкові читання.
     День святого Валентина – прекрасне свято! Воно зігріте любов’ю мільйонів люблячих сердець і несе натхнення в кожен дім! Вітаємо вас з цим чудовим святом і щиро бажаємо зустріти свою другу половинку і прожити з нею довге і щасливе життя! Нехай святий Валентин подарує вам мудрість, натхнення, терпимість – всі ті якості, на яких будуються міцні відносини. Нехай всі ваші мрії збуваються, а кожна мить буде наповнена Любов’ю!


Немає коментарів:

Дописати коментар