пʼятницю, 30 березня 2018 р.

Мінливе і вічне слово поезії

 

ПОЕЗІЯ - СЛОВО!..ПОЕЗІЯ - ПІСНЯ,

ПОЕЗІЯ - ВІЛЬНА ДУША.
ДЕ СЕРЦЕ РОЗКРИЛЕ –
ТАМ ДУМА ПРОВІСНА
У ВІРШАХ БЕЗСМЕРТЯ ЗВІЩА.
Д.ТЕРНІВСЬКИЙ

  Щорічно березень для наших бібліотек наповнюється приємними клопотами, які пов’язані з проведенням традиційного свята – Всеукраїнського дня поезії і  Всеукраїнського тижня дитячого читання. Поезія…Вона покликана хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття, збагачувати духовність. Поезією ми захоплюємося, вивчаємо, презентуємо, бо вона підносить нас духовно, збагачує новими відчуттями та своєю неповторністю.
  У житті все починається з чогось: річечка із струмочка, дерево із коріння. Так і поезія входить в наше життя з дитинства і залишаться з нами до кінця. Кожний знаходить в ній щось своє, близьке і зрозуміле. Духовно бідною залишається та людина, якій байдуже поетичне слово. На годині поезії: «Мінливе і вічне слово поезії» презентувалася викладка літератури „Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі” Л. Костенко.




 Уявіть наше життя без поезії… Без привітань до свят, без пісень, без незрівнянної Лесі Українки, славетного Тараса Шевченка,  талановитої Ліни Костенко, генія пера Василя Симоненка, Олександра Олеся, сучасних  поетів-краян… Це буде нудне життя.
  У житті все починається з чогось : річечка із струмочка, дерево із коріння. Так і в поезії. Т. Шевченко і Леся Українка, І. Франко, Н.Забіли, М.Підгірянка, М.Пригара… - ці імена входять в наше життя з дитинства і залишаться з нами до кінця. Кожний знаходить в них щось своє, близьке і зрозуміле. Духовно бідною залишається та людина, якій байдуже поетичне слово.



  Весняна зустріч поезії залишила яскраві враження у присутніх. Адже бурхливе джерело поезії наповнює наші серця безмежною блакиттю, дарує натхнення та гарний настрій.
Ну що б, здавалося слова?

Слова та й голос -
Більш нічого.
А серце б’ється - ожива,
Як їх почує. Знать, од Бога
І голос той, і ті слова
Ідуть між люди! 
Т.Шевченко
Запрошуємо всіх бажаючих на продовження Тижня читання!

Немає коментарів:

Дописати коментар