пʼятницю, 2 березня 2018 р.

Котоманія


  У світі практично не існує людей, байдужих до кішок. Любов та прихильність до пухнастиків настільки велика, що у них з'явилося спеціальне свято - Всесвітній день котів. Приблизно 80% всіх жителів планети тримають домашніх тварин, і більше половини обрали саме кішок.
 У нашій бібліотеці була організована тематична підбірка: "Котоманія", де виставлена дитяча література і журнали.


  1 березня - Всесвітній день котів! Мало знайдеться в світі людей, байдужих до цих милих, грайливих, ласкавих і дуже розумних домашніх тварин. Йдеться, звичайно ж, про котиків. Любов до них виявилася настільки сильною, що для пухнастих улюбленців навіть окреме свято вигадали - Всесвітній день котів. А відзначаємо ми його щороку 1 березня, в перший день весни. Нещодавно французькі дослідники підрахували, що на Землі живе близько півмільярда домашніх кицьок, більшість з яких знаходиться в США.
  Кішка, багато років живучи поряд з хазяїном, вважає себе рівною з ним, кажуть вчені. Тож і спілкуватися з котиками ми повинні шанобливо, пояснюючи, що вони роблять неправильно, але ні в якому разі не карати за пустощі та провини. А як Ти ставишся до свого домашнього вихованця?
 Якщо у вашому домі мешкає кіт, вважай, що вам пощастило. Адже це симпатичне звірятко, близький родич тигра та леопарда, не лише оберігає домівку від гризунів, але й лікує деякі захворювання та продовжує життя своєму господарю. Є відомості, що одна кішка допомогла людству винайти йод, випадково перевернувши колби та змішавши різні речовини. В деяких країнах котам віддають шану навіть на державному рівні. В Австрії, наприклад, кожній кішці, яка охороняла продуктові склади, виплачують пожиттєву пенсію у вигляді м’яса і молока. В Китаї цих пухнастиків охороняють на законодавчому рівні.
 Тож побажаємо всім котикам мати власний дім, турботливих господарів та смачну, натуральну їжу! Ну а ми з вами, друзі, маємо постаратися зробити все для цього необхідне.
Читайте і більше дізнавайтеся про цих тваринок!

Немає коментарів:

Дописати коментар