вівторок, 13 березня 2018 р.

Шевченко - наша гордість, слава


  Щороку в Україні відзначають Шевченківські дні. До 204-ї річниці з дня народження великого Кобзаря заплановані урочисті події та різноманітні проекти.
Погано дуже, страх погано!
В оцій пустині пропадать.
А ще поганше на Україні
Дивитись, плакать - і мовчать!
А як не бачить того лиха,
То скрізь здається любо, тихо,
І на Україні добро.
Меж горами старий Дніпро,
Неначе в молоці дитина,
Красується, любується на всю
Україну.
   9 та 10 березня ми відзначаємо дві дати - світлу і трагічну - річницю від дня народження та роковини смерті світоча українського народу, безсмертного генія слова, борця за ідеали справедливості й добра Тараса Григоровича Шевченка. Слово Кобзаря - величне, пророче; воно яскраво відображає волелюбні настрої українського народу, вчить кожного з нас мислити і діяти, боротися і перемагати! Пронизані любов’ю до України та прагненням зробити гідним життя свого народу, із глибини минулого звучать невмирущі слова Тараса і сьогодні, коли ми будуємо свій власний дім - вільну, незалежну, демократичну державу.
  Тож будьмо разом - в мирі, злагоді та єдності. Творімо країну, про яку мріяв, за яку боровся і страждав, яку возвеличував у своїх творах Великий Кобзар! Ім’я Тараса Шевченка відоме в усьому світі: у багатьох країнах йому встановлено пам’ятники, його твори перекладені майже на всі мови світу, його ім’ям в Україні названо навчальні заклади, театри, площі, вулиці, міста… В бібліотеці  біля книжкової виставки: «Шевченко - наша гордість, слава» пройшов поетичний вернісаж: «Віршів віночок від Тараса».



  За своє коротке життя, а прожив він чимало, 47 років і один день, Шевченко сповна наситився стражданнями, серед яких були і результати власних помилок, але він не міг не жадати того, до чого прагнемо всі ми - життя і свобода, самореалізація і благополуччя, мир і повага, прості людські цінності. Його творчість - це його душа, в ньому він був чесний і добрий, ярий і нескінченно багатий. Золотими літерами в історію України увійшло ім’я Великого Кобзаря - Тараса Шевченка. Тож усі присутні відвідувачі мали можливість ще глибше пізнати шевченкову літературну спадщину, філософські думки, осягнути значимість Великого Кобзаря для нашого сьогодення…

Немає коментарів:

Дописати коментар