суботу, 10 червня 2017 р.

Мої права – моє життя


   В бібліотеці був проведений правовий всеобуч: «Мої права – моє життя». Провів міроприємство начальник Карлівського бюро правової допомоги Ночовний Юрій Володимирович. На захід  завітали учні 9 класу (кл. кер. Буцьківський О. І) Варварівського НВК. Правознавець ознайомив присутніх з діяльністю Бюро правової допомоги, що функціонує на основі Закону України «Про безоплатну правову допомогу», прийнятого 2011 року.


   Юрій Володимирович наголосив, що їх відділ займається не тільки правовою допомогою, але й просвітницькою діяльністю.
 Усі люди зв'язані з певним соціальним середовищем, в якому вони народжуються і формуються. Поза соціальним середовищем, поза суспільством людина немислима. Як кожний ставиться до середовища - питання важливе і для суспільства, і для окремої особи. В інтересах збереження існуючої системи суспільних відносин держава створює право - систему законів, виконання яких зберігає і зміцнює спосіб життя.


   Під час зустрічі юні користувачі пригадали права дитини, які закріплені в документах про права дитини. Вирішували різні правові ситуації, а правознавець коментував і доповнював відповіді учнів.
   Насамкінець бібліотекар Т.Вус та начальник бюро правової допомоги Юрій Ночовний побажали присутнім, щоб рівень правових знань та правова культура учнів піднялися на більш високий рівень. Адже обізнаність у питаннях права робить наше життя більш комфортним та захищеним, а нам надає упевненості в собі.  По завершенню зустрічі запропонував звертатися за кваліфікованою допомогою до спеціалістів. 
   На закінчення  юрист відповів на численні питання учасників зустрічі, а потім провів індивідуальний прийом жителів села. Громада щиро дякувала Юрію Володимировичу за змістовні консультації та сільському голові Олександру Родику за координацію зустрічі.

Немає коментарів:

Дописати коментар