пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

До них прилетять журавлі


І тут ні сліз, ні відчаю не треба,
І тут не треба страху і ниття –
Живе лиш той, хто не живе для себе,
Хто для других виборює життя.
В. Симоненко
20 лютого Україна вшановує Героїв Небесної Сотні, які загинули під час подій на Майдані. 

  Події останніх місяців 2013 і початку 2014 року перетворилися на справжню національну стихію, в якій передався найтонший подих душі нашого народу. Звичайні люди, мирні громадяни вийшли на Євромайдан, щоб відстояти своє право на краще життя. На очах у всього світу, у центрі Києва - Європейській столиці - цинічно розстрілювали беззбройних людей: студентів, викладачів, художників, фермерів, журналістів, робочих... Вони вийшли на мирний протест.
  Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей. І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість із них - молодь. Ті, що тільки починали жити. В історію України вони увійшли як Небесна Сотня. Їх ховали під вигуки українців "Слава героям, Герої не вмирають!"
  Мужність та героїзм, відвага і самопожертва, відчайдушність і бойове братерство проявили  Герої Небесної Сотні  і всі ті, хто продовжує боротьбу за волю, свободу,  єдність України  у цей  нелегкий для нас час.
  Кожного дня,  кожної миті підсилює нашу віру  і сподівання  величне гасло  «Україна – понад усе!».
  В пам'ять про тих, хто здійснив особистий подвиг – віддав і віддає найцінніше – своє життя  заради нової України,  запалили  свічку.


  Пам’ятні сторінки новітньої історії України перегорнули користувачі бібліотеки провівши історичний репортаж: «До них прилетять журавлі» використавши інформацію з преси  і книг-присвят.  До уваги користувачів  була представлена тематична викладка.



  Бібліотекар Таміла Вус звернула увагу на книжку Тетяни Домашенко «Небесна сотня воїнів майдану», де  автор написала:
На пам’ятник Небесній Сотні
Сльозою творчою плачу,
Хай слово, мовлене сьогодні
Запалить і мою свічу.
  Це книга-посвята тим учасникам Революції гідності, які віддали найцінніше — своє життя — заради того, аби Україна та всі ми вста­ли з колін, щоб почали змінювати свою державу. Герої цієї книги — звичайні люди з різних куточків нашої держави. Вони дуже різні — заробітчани, науковці, підприємці, вчителі... Юні та сивочолі… Якби не Майдан, вони б ніколи не зустрілися. Це він об'єднав їх, зробив побратимами та «воїна­ми світла».
  Майдан Незалежності – це, справді, неймовірне місце, це СВОБОДА, це та потужна точка енергії українців, де її  Герої встигли відчути все: і радість, і безвихідь,  і горе, і біль, і гордість,  і повагу, і гідність.
  Ніколи не забудуться імена тих, хто загинув на Майдані, не повернувся із зони АТО. Гірка пам'ять війни  ніколи не згасне.
Мужні герої, сотня Небесна,
Молимось нині, щоб Ви воскресли…
Хай світ здригнеться аж до основи,
Тільки були б Ви живі, здорові…
  Завершився захід словами молитви за Україну, яку прочитала Галя Білан.


  Хвилиною мовчання вшанували  присутні пам'ять героїв, які  віддали своє життя, увійшовши в безсмертя.


  Світла та вічна пам'ять воїнам, які віддали своє життя за Україну.

Герої не вмирають!



Немає коментарів:

Дописати коментар