середу, 17 лютого 2016 р.

Любов придумана не нами, вона від Бога нам дана


Прийми, любов, моє вітання,
Коли весна ось-ось прийде,
І квітне на землі кохання
У ніжний Валентинів день

  14 лютого у багатьох країнах світу вважають Днем усіх закоханих. Масово День святого Валентина відзначають з ХIII століття в Західній Європі. В Україні воно теж стало одним із улюблених свят.
  Гарні традиції ніхто не нав’язує, вони поширюються ніби самі собою. День святого Валентина полюбився в Україні, і не тільки молоді. Із задоволенням грають у цю своєрідну гру, даруючи «валентинки» один одному, і малі дітлахи, і деякі поважні дядечки й тітоньки. Українці - народ з теплим серцем. І нехай кажуть, що це свято для нас чуже, та коли мова йде про кохання, хіба мають значення такі аргументи?
  Користувачам нашої бібліотеки також до вподоби це світле та добре свято - свято любові. Тому напередодні Дня святого Валентина бібліотека наповнилася найніжнішими почуттями  свята, була проведена година фантазії «Любов придумана не нами, вона від Бога нам дана».


  Бібліотекар підготувала книжкову виставку: «Так ніхто не кохав…» Переглянувши виставку кожен дізнається про "справи сердечні" таких відомих людей як Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко, Іван Котляревський, Володимир Сосюра, Марія Бойко, Галина Вовченко та інших, зануриться у чарівний світ інтимної лірики поетів.


  Для юних користувачів було виготовлено дерево побажань, де вони прикріпили свої «валентинки» з побажаннями.




  Діти дізналися історію виникнення найромантичнішого свята – Дня Святого Валентина, прослухали легенди про походження свята у різних країнах. Учасники години фантазії з цікавістю взяли участь у веселих іграх «Виріж сердечко», «Ніжні слова».




Немає коментарів:

Дописати коментар