пʼятницю, 2 жовтня 2015 р.

Берегиня книжкового саду – БІБЛІОТЕКА


Бібліотека - книги дім, запрошує усіх ласкаво,
Панує затишок у нім, тут мудрість ходить величаво...
Тут кожен день немовби свято, добра струмує джерело,
І друзів знайдеш тут багато...
  
  У прекрасну пору приходить до нас бібліотечне свято. Це час, коли шелестить падолистом осінь і снує в лузі мереживо бабиного літа. Символічно, що саме в день, коли церква вшановує пам'ять святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії, відзначається Всеукраїнський День бібліотек.

Бібліотека… Серце завмира,
Коли пірнаю в тишу таємничу,
Святилище пізнання і добра, 
Що в майбуття через минуле кличе.

  На дні села та напередодні Всеукраїнського дня бібліотек активні користувачі та бібліотекар вирішили побувати з односельцями та гостями села в казках, зустрітися з героями книг на святі.
Зізнайтеся, хто з нас не мріяв стати книжковим героєм, опинитися в казці чи у пригодницькому романі, поспілкуватися з улюбленими літературними героями? Завдяки бібліотеці і бібліотекареві мрії втілюються в життя!



  Таким незвичним способом ми нагадуємо, що читати – це модно, престижно і культурно.
Цього дня біля книжкової виставки-реклами «Берегиня книжкового саду – бібліотека».


 


  Бібліотекар, беручи участь у святі села провела промоакцію «Що для вас бібліотека?» та вуличне опитування «Бібліотека моєї громади». Вона розповідала про свою сучасну бібліотеку, в якій тепер не тільки видають книги, тут вирує життя без упину, воно насичене, цікаве і захоплююче: хтось читає книги, хтось бере участь у майстер–класах, у проекті: «Бібліотека і творчість». Наша бібліотека потужний інформаційний центр. До послуг користувачів представлений інтернет.







  Була проведена хвилина спілкування «Волонтери бібліотеки – найкращі читачі». Світлана Приз одна із них, вона зголошується розповсюджувати книги, надає допомогу у проведенні тренінгів, допомагає у виготовленні презентацій і т.д.


  Найактивніших користувачів бібліотеки  за дорученням дирекції Карлівської ЦБС привітав сільський голова О.А. Родик.



  Сьогодні бібліотека – культурний центр села, берегиня звичаїв та традицій рідного краю, місце, де люди зможуть знайти необхідну інформацію. Книга відкриває світ, а бібліотека – провідник у цьому світі. 

Немає коментарів:

Дописати коментар