четвер, 1 жовтня 2015 р.

Туризм: відпочинок, спорт, пізнання

27 вересня – Всесвітній день туризму та День туризму в Україні



  В усі часи були романтики, що полюбляли мандрувати. З часом пішохідне мандрівництво перетворилося на одну з улюблених спортивних розваг. У туристичні  походи ходять групами, родинами, цілими організаціями. Існує ціла наука піших походів та виживання в умовах природи. Туризм сприяє спілкуванню людини з природою, поширенню здорового способу життя, що дуже важливо в сучасному світі, де більшість людей мало рухається. У 1979 році Всесвітня туристична організація встановила професійне свято – День туризму.
  Завдяки багатій, напрочуд неповторній історико-культурній спадщині області, його привітними і гостинними  мешканцями Полтавщина туристична посіла гідне місце на карті туристичної України.
  У день міста в Полтаві відкрили туристичний маршрут «Стежка легенд». Назва маршруту обумовлена тим, що Полтава є одним з найстаріших міст України і майже з кожною пам’яткою у місті пов’язані давні легенди, притчі та спогади.
  Найвідоміший символ Полтави – Біла альтанка, яка має підковоподібну форму, тому візуальним символом полтавського маршруту стала щаслива підкова. Двадцять усміхнених підковок (саме така кількість памяток є на «Стежці легенд») потрібно «зібрати» уважним туристам для того, щоб пізнати старовинну Полтаву. Цей матеріал було викладено на перегляді літератури: «Чудеса рідної Полтави».


  Користувачі бібліотеки ознайомилися з матеріалом книжкової виставки: «Туристичні родзинки світу».


Немає коментарів:

Дописати коментар