пʼятницю, 28 серпня 2020 р.

Загадкові квіти –орхідеї в господі Віри Олексіївни Бегмат.

Неповторне диво — квіти! Вони цвітуть для щастя, для радості і для добра, приносять у світ красу, ніжність, мовою квітів можна висловити свої почуття. Знаючи своїх користувачів, жителів нашої громади у мене, як бібліотекаря виникла ідея – розповісти про кращі квітники господинь і господарів Варварівки, про це було надруковано на моїй сторінці у фейсбуці.

На порозі вже осінь і на клумбах залишаються осінні квіти. Настала черга розповісти про користувачів нашої бібліотеки, які захоплюються кімнатними квітами. Сьогодні моя розповідь про  завідуючу Варварівським народним історичним музеєм Віру Олексіївну Бегмат. Хто не знає цю жінку в селі? Її заслуги можна перераховувати безкінечно. А чи всі знають, що вона закохана у квіти? Трепетно доглядає кожен вазон, подарований їй.

Кімнатні орхідеї – досить примхливі рослини. Це пов’язано з тим, що їх батьківщина – тропічні джунглі. Досить складно підтримувати відповідний для квітки режим в кімнатних умовах. Орхідея – це найдавніша і дуже красива квітка. Її вважають символом цнотливості, безгрішності, бездоганності, витонченості, чарівності і єдності. Її орхідеям по 4 і більше років, в цьому ви можете переконатися самі.


Орхідея абсолютно безпечна квітка – просто занадто примхлива. Якщо ви будете любити її і доглядати за нею, дотримуватись певних умов, то ця кімнатна рослина подарує вам благополуччя, щастя і гармонізує мікроклімат в сім’ї.  Ні в якому разі не можна допускати xвороби у орхідеї. Орхідея, до всього іншого, здатна продовжити життєвий шлях. Жінка може позбутися зморшок, покращити своє здоров’я і красу. Також орхідея піднімає настрій. За допомогою цієї квітки можна позбутися негативної енергетики в будинку. При цьому орхідеї різних кольорів мають певний характер.

Орхідея - ніжна квітка,

Вишуканий аромат

Граціозна, мов лебідка

Справжнє диво,дивний скарб.

Крім орхідей Віра Олексіївна доглядає і інші квіти.


Побувавши на гостинах у Віри Олексіївни, поговоривши про книги, згадали про школу,  про її найкраще озеленений клас, де навчалися випускники 1976 року. Які  були пеларгонії, традесканції!

Шановна Віро Олексіївно, радуйте ще довго нас своєю посмішкою, квітами, успіхами.

Здоров'я, щастя та добра,

Наснаги, успіхів, тепла.

І повсякденно, повсякчас.

Хай буде все у вас гаразд!

Немає коментарів:

Дописати коментар