вівторок, 7 липня 2020 р.

Купальський віночок



В цей день Іван Купало
Дарує радостей чимало:
Стрибай ти через вогнище,
Про трави не забувай цілющі,
Чи квіточки збирай,
І в вінки їх заплітай,
Для здоров’я постарайся –
У чистих водах покупатись!
Варварівська СБФ Карлівської ЦБС вітає з Днем Івана Купала. У святкуванні дня Івана Купала тісно переплелися давні язичницькі й християнські звичаї, завдяки чому воно є дуже красиво, ефектно та весело відзначається.
Івана Купала - народне свято східних слов'ян, присвячений літнього сонцестояння і найвищого розквіту природи. Відзначається він з вечора 6 липня до вечора 7 липня. Святкували Купала здавна по всій Україні, щоправда, з певними відмінностями по регіонах. Зазвичай цей день проводили на природі і присвячували його святкуванню, магічним ритуалам, веселощам, гаданню та танцям біля багаття. Традиційно в Купальську ніч розпалювали вогнища і стрибали через них. Згідно з народним повір'ям, якщо перестрибне через вогнище закохана пара, що тримається за руки, - вони будуть разом до кінця життя. Якщо стрибне дівчина, то вона збереже молодість і красу.
Варварівська СБФ Карлівської ЦБС підтримала Карлівський РБК, який організував фотоконкурс «У купальському вінку» і надіслала світлини: Катерина і Світлана Барабаш, Вероніка Іщенко, Валентина Стукун, Аня Ткаченко, Ірина Андрашко, Софія і Настя Сидорук, Даша Молошна, Поліна Сухіна, Ангеліна Хименко,Ангеліна Доля,  Мирослава Бовкун.




Нехай сьогоднішнє свято подарує вам нові думки, нові ідеї, враження та мрії. Нехай Іван Купало наповнить ваше життя свіжістю, як і цей прекрасний літній день. Веселого настрою, незабутніх емоцій, міцного здоров'я.
У ніч купальську, тиху
Запалимо вогонь
Щоби біда і лихо
Стояли осторонь
Добро, що є навколо,
Єднається в цей час,
Хай сила зла ніколи
Не опанує нас!
Бажаємо здоров'я
І дітям, і старим,
Щоб лиш добро збувалось
І вдача посміхалась,
Мов сонцем золотим!
Бажаємо щоб всі біди й негаразди обходили вас стороною, а святковий і веселий настрій панував у вашому житті постійно. Нехай любов, подарована в це світле свято буде по-справжньому щирою і взаємною. Вітаємо з днем Івана Купала!

Немає коментарів:

Дописати коментар