пʼятницю, 27 березня 2020 р.

Книга – храм духовний, що мудрості й дива повний


Кожна книжка - таємниця,
Кожна книжка - цілий світ,
Духу творчого скарбниця,
Серця квітнучого цвіт.
Олександр Олесь
Наприкінці березня кожного року у бібліотеках настає гаряча пора — Тиждень дитячого читання. Це свято читання, це час, сповнений дивовижного книжкового розмаїття, свято творців книги та її читачів. Тиждень дитячої книги народився з ініціативи дитячого письменника Льва Кассіля в 1943 році. У незалежній Україні Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги проходив з 1993 року, а з 2009 року отримав назву Всеукраїнський тиждень дитячого читання. За цей час Книжкові іменини проходили у багатьох областях України, збираючи улюблених письменників, видавців, дитячих бібліотекарів та читачів.
Заходи Всеукраїнського тижня дитячого читання «Книга – храм духовний, що мудрості й дива повний» у Варварівській СБФ були заплановані і у 2020 році. У зв’язку з запровадженим карантином вони усі переносяться і обов’язково трохи згодом відбудуться. На всіх юних читайликів  очікують різноманінті Подорож-змагання у чарівний світ читання, розповіді про книги та читання творів, презентації та інтерактивні ігри.
 Всеукраїнський тиждень книги – це свято юних читачів, кожен з яких є його активним учасником. Читайте, спілкуйтеся про прочитане, обмінюйтеся інформацією про свої способи проведення свята, розповідайте про корисні ресурси, про книгу та читання. Разом ми сила! Читанню вірус не на заваді. Тому, на разі Варварівська СБФ Карлівської ЦБС запрошує всіх користувачів книгозбірні взяти участь у челенджі, зробити фото чи відео  з книгою, яку прочитав протягом тижня і радиш прочитати іншим. Фото надсилати у приватні повідомлення!!!! А той хто прочитає 3 і більше книги, отримає подарунок від нашою бібліотеки!!!  Всі хто прочитає  цікаві книги, не соромтесь звітувати, адже читати - це модно, читати – це мудро!

Немає коментарів:

Дописати коментар