середу, 14 листопада 2018 р.

Незабутній біль війни

 

Нам не забути днів війни… 
У нашій пам`яті вони.
І ті герої незабутні,
Що з нами йдуть в віки майбутні.

   У останні дні жовтня ми відзначили 74 річницю визволення України від нацистських загарбників. 74 роки відокремлюють нас від подій, пов’язаних із Другою світовою війною. Для людини – це досить великий відрізок часу, але тільки одна мить для історії. Пам'ять про тих, хто не шкодував себе, рятував рідну землю та приніс перемогу над окупантами, живе і нині. Ця дата залишиться найсвітлішим спомином у серці кожного громадянина України. Адже саме Україна зазнала найбільших жертв і руйнувань у страхітливій Другій світовій війні.
Десь там, в історії, гудуть фронти,
Клекоче пеклом знавісніла битва…
Солдаток плач, й скорбота сироти,
І матерів свята молитва…
   У нашій бібліотеці була організована виставка-пам'ять: «Незабутній біль війни». У книгах  освячених подіями і подвигами поколінь, пробуджуються дзвони памяті. І скільки б не минуло років та десятиріч,  ми завжди будемо звертатися до тих історичних подій,  що знаменують перемогу життя над смертю, розуму над безумством, гуманності над варварством.



   Ми всією українською спільнотою відзначаємо знаменну дату в історії держави – День вигнання з України нацистських окупантів! Мільйони життів було покладено за ясне небо, світле майбутнє, за щастя прийдешніх поколінь, за можливість життя кожного із нас. Доземний уклін синам і дочкам України, які захищали рідну землю, які пліч-о-пліч з іншими борцями за мир та свободу доводили, що у світі місця нацизму немає! Світла пам’ять славетним героям, які відійшли у вічність… Ми пам’ятаємо!
   Сьогодні наш святий та непорушний обов’язок – зробити усе для процвітання нашого села, нашої країни! Зберегти надбане пращурами та примножувати здобуте. Тільки разом, у злагоді один з одним, повазі та шані ми здатні до якісних змін на благо рідної землі. Щороку у жовтневі дні історична пам’ять повертає нас до героїчних, болючих, радісних днів визволення України. Бо найбільша сила наша в єдності. Тож, запрошуємо всіх бажаючих завітати до нашої книгозбірні та ознайомитися з матеріалами виставки.

Немає коментарів:

Дописати коментар