середу, 31 серпня 2016 р.

Моє село, для мене ти єдине


Моє село! Мої слова!
Тобі найкращі, найщиріші.
І пам’ять знову ожива,
Як перші незабутні вірші.
   Рідний край! Починається він із батьківського порога, стежини до хати, маминої колискової пісні. Для кожної людини найдорожчий той край, де вона народилася, звідки пішла у світ.
  Як кожна велика річка починає свій нестримний біг до моря з невеличкого чистого джерельця, так і любов громадянина до своєї Батьківщини розпочинається з любові до тієї місцевості, де він розпочав пізнавати світ, де пройшли його дитячі роки.
  Для усіх нас найдорожче, найкраще у світі наше рідне село. Тут жили наші діди, прадіди, тут живуть наші батьки, тут корінь нашого славного роду українського.


  Село – наш дім, наше коріння і доля, наша кровність і материнська пісня. Наше село – розбуджені досвітки, духмяні пахощі літа. Тут живе наше дитинство, це частина нашого серця. Рідне село – це ми з вами, це наша Україна-мати. 20 серпня жителі  та гості села Варварівки в гарному настрої поспішали до сільського будинку культури, щоб всією дружньою громадою відсвяткувати День села.  Ведуча свята Наталія Полежаєва привітала всіх з Днем Незалежності України та  Днем села. Вона з теплими словами про рідне село звернулася до односельців.  Також з вітальним словом до всіх присутніх звернувся сільський голова Олександр Родик. Він запросив до слова зав. відділом культури і туризму  Карлівської райдержадміністрації Тетяну Обифіст, яка привітала всіх зі святом і з задоволенням вручила Диплом ансамблю «Варварочка», який учасники отримали виступаючи на Сорочинському ярмарку за популяризацію української пісні, невтомний творчий пошук та активну життєву позицію.




   Сільський голова разом із головою Ради ветеранів, директором Варварівського народного історичного музею Вірою Бегмат вручили подарунки учасникам і ювілярам ансамблю, які надав спонсор свята – ПСП «Орач» на чолі з його директором Олегом Бегмат.


    Грамотами були нагороджені «Народні умільці» та активісти свята.
  Сільський голова побажав людям бути згуртованими, разом долати труднощі та виклики сьогодення.
 Окрасою свята стали виступи учасників художньої самодіяльності на чолі з директором будинку культури та художнім керівником – Н.Полежаєвою та Ю.Валах, які подарували жителям села незабутні зустрічі з українськими народними піснями, запальними танцями, іскрометним гумором.
   Чудові пісні лунали у виконанні: дитячого ансамблю “Веселка”. 

     

   Всіх радували запальним таночком.


   Наша бібліотека презентувала книжкову виставку : “Варварівко, життя моє”


На свято прибули гості з сусіднього села .

  
  Варварівка славиться  не тільки працьовитими людьми, але й людьми,які продовжують традиції української культури. На святі були представлені вироби вишивальниць: картини Вікторії Валенко та Алли Мотієнко; рушники, скатерті Марії Козиренко, вироби з дерева Олександра Вуса і інших. Їх золоті руки створили неперевершену красу, якою в цей день милувалися всі присутні. 




   Після концертної програми на всіх очікувала святкова безпрограшна лотерея. А для дітей ігри та розваги.

Немає коментарів:

Дописати коментар