четвер, 16 липня 2015 р.

Буккроссинг – світ мандруючих книг

Книга, як птиця –
Може весь світ облетіти.
К. Баришевський.


  Сучасний стиль життя дедалі більше витісняє книгу на задній план, адже існує багато інших способів отримання інформації. Проте, всі ми розуміємо – книгу нічим не замінити. Вона формує свідомість, інтелект, моральні якості, збагачує словниковий запас. Однак любов до книги потрібно виховувати, прищеплювати з дитинства.
  Потрібно привчати з малечку обмінюватися книжками. З 2002 року у світі діє проект буккроссинг. Головна ідея буккроссингу – не позбутися книжки, а поділитися чимось дійсно цікавим. Лозунг буккроссингу: «Зробімо світ великою бібліотекою».
  У нашій бібліотеці відкрито поличку буккроссингу, де кожен може взяти книгу, яка сподобалася, та поділитися своїми виданнями з іншими читачами.
На кожну книгу, яка потрапляє на цю поличку ми прикріпили спеціальні наліпки, а також аркуш із поясненням умов буккроссингу. Головна мета цього проекту полягає в тому, аби відновити цікавість до книжок та читання, відчуття причетності до благородної справи, кожен може принести свою книгу на поличку.
  Час формує нове покоління користувачів бібліотеки, тому ми, як бібліотекарі повинні володіти, впроваджувати нові методи й форми роботи. І тоді весь світ перетвориться на велику бібліотеку.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар