середу, 30 грудня 2020 р.

Хто володіє інформацією – той володіє світом

   26 листопада – Всесвітній день інформації.  Це свято відзначають щороку з 1994 року за ініціативою Міжнародної академії інформатизації, яка має статус консультанта у двох радах ООН: економічній та соціальній, у день, коли відбувся перший Міжнародний форум цієї галузі в 1992 році. Інформація завжди відігравала в житті людства надзвичайно важливу роль.

   Сьогодні цей процес помітно прискорився, оскільки 20 століття принесло людині безліч нових технологій, за допомогою яких транслювати інформацію можна в онлайн-режимі в дуже великих обсягах і буквально в будь-яку точку планети та навіть за її межі. Основними центрами інформації були і залишаються бібліотеки, які покликані збирати і зберігати всі можливі носії інформації та надавати доступ до цієї інформації користувачам. Не стоїть осторонь від інформаційних технологій і Варварівська СБФ. На час дії карантину бібліотека  призупинила обмін книг. Проте вона  перейшли в режим онлайн і активно інформує. В нашій бібліотеці проводяться онлайн челенджі, перегляди, виставки і т.д.


   Сучасний світ вирізняється шаленим інформаційним потоком.  Сьогодні людина не може уявити свого життя без шаленого потоку інформації.  Інформація – чи не головна цінність в сучасному світі. Всі знають знамениту фразу: «Хто володіє інформацією – той володіє світом». Причому її кількість щодня зростає.

  Варто зазначити, що одним із найважливіших напрямків інформатизації суспільства стає розвиток онлайн-технологій у багатьох сферах життєдіяльності людини і суспільства в цілому. Хоча інформацію можна отримати не тільки з інтернет-джерела. Ні в якому разі  не варто відкидати книги, посібники, підручники, періодичні видання, які вже давно посіли чільне місце в інформаційному осередку. Інформація – це «їжа», яка потрібна мозку щодня, щоб не втрачати життєвого тонусу.

Немає коментарів:

Дописати коментар