вівторок, 28 квітня 2020 р.

Доля майстра



Аби Анатолій Григорович Михайленко був нині серед нас, то в ці  квітневі дні, а саме 22 числа, ми вітали б журналіста, письменника, нашого земляка з 81-річчям… Скільки б ще гарних, корисних справ міг зробити цей чоловік, скільки добра сотворити, якби не наздогнала його чорнобильська біда  7 червня 2007 року, не перервала його життєвий шлях і оте його бентежне малювання словом. До дня народження в бібліотеці була організована книжкова виставка: «Крила дав йому рідний край».


 Користувачі Варварівської СБФ Карлівської ЦБС активно взяли участь у челленджі, зробивши фото чи відео з книгою письменника-прозаїка, публіциста, заслуженого журналіста України, лауреата республіканської журналістської премії, які прочитали і радили прочитати іншим або прочитали вірші про нашого земляка Анатолія Григоровича Михайленка.


Живе Анатолій Григорович  в пам’яті тих, хто його знав, хто доторкнувся до його творчості. Живе у творах, які продовжують  виходити з друку й після його відходу у вічність. Живе у пам’яті учнів та вчителів школи, користувачів нашої бібліотеки, які мали щастя зустрічатися з ним, спілкуватися, бо Анатолій Григорович ніколи не забував, якого він роду – племені - частенько навідувався до земляків, не обминав рідну школу, дарував свої книги, знаходив час для листування, організовував зустрічі з дитячими письменниками  В. Нестайком, А. Костецьким.
Усе вмістив в друковані рядочки,
Усе віддав – нічого не лишив!
Лише автограф скромний у куточку,
І добрий спогад – «ГІДНО ВІН ПРОЖИВ!»
Світла Вам пам'ять, Анатолію Григоровичу!

Немає коментарів:

Дописати коментар