вівторок, 28 квітня 2020 р.

Крила дав йому рідний край



Ви – книгою в нашім домі, ви – думкою у слушний час
Такі далекі і знайомі десь тут завжди посеред нас.
22 квітня Анатолію Григоровичу Михайленку виповнилося б 81 років. З нагоди роковин відомого земляка в бібліотеці була поповнена постійно діюча книжкова виставка: «Крила дав йому рідний край». Запрошуємо всіх користувачів бібліотеки після карантину відвідати бібліотеку і ознайомитися з новими матеріалами на виставці.


Варварівська СБФ Карлівської ЦБС запрошує всіх користувачів книгозбірні взяти участь у челленджі, зробити фото чи відео  з книгою письменника-прозаїка, публіциста, заслуженого журналіста України, лауреата республіканської журналістської премії, яку прочитав і радиш прочитати іншим чи можливо прочитати вірш про нашого земляка Анатолія Григоровича Михайленка. Фото і відео  надсилати у приватні повідомлення!!!



Живе Анатолій Григорович в пам’яті тих, хто його знав, хто доторкнувся до його творчості. Живе у творах, які продовжують виходити з друку й після його відходу у вічність. Живе у пам’яті учнів та вчителів школи, користувачів нашої бібліотеки, які мали щастя зустрічатися з ним, спілкуватися, бо Анатолій Григорович ніколи не забував, якого він роду - племені - частенько навідувався до земляків, не обминав рідну школу, дарував свої книги, знаходив час для листування, організовував зустрічі з дитячими письменниками В.Нестайком, А.Костецьким. Його справу продовжила дружина Людмила Андріївна та сестра Надія Григорівна, які не одноразово побували у Варварівському НВК, народному історичному музеї, у нашій та районній бібліотеках.


У фейсбуці щиро спілкуємося з донькою письменника Оксаною Михайленко-Гуцул, яка і стала упорядником книги батька Анатолія Михайленка: «Магія місячного затемнення», які були подаровані громаді села, бібліотекам, музею, школі.
P.S. Шановна Оксано Анатоліївно! Я читала, що товариш вашого тата, Вадим Дмитрович Крищенко   презентував вам свою нову книгу «Що на серце лягло», де вперше, окрім віршів є ще й проза. І серед новелл, спогадів, роздумів є й спогад про вашого тата Анатолія Михайленка, письменника і журналіста.


Я думаю, що цей спогад буде і в нашій бібліотеці з вашою допомогою. Запрошуємо і Вас взяти участь у челленджі.
Лишилось жити його слово, а він пішов…
… Схилились квіти…
Цвітуть каштани й липи знову,
Й приходить знову теплий квітень.

Світла Вам пам'ять, Анатолію Григоровичу!
#ВарварівськаСБФКарлівськоїЦБС#ЧимЗайнятисьНаКарантині

Немає коментарів:

Дописати коментар