суботу, 14 грудня 2019 р.

Честь і шана по праці


З хлібом у нас зустрічають гостей
Хліб на весіллі цвіте в короваї
І кращих на світі немає вістей
Ніж хліб урожаю у рідному краї.
Як щастя, як сонце, що пестить наш край
У нинішній рік сьогодення
З давніх – давен восени, коли землю вкриває жовте листя, коли зібрано врожай, а комори та стодоли заповнені збіжжям, ми відзначаємо Свято працівників сільського господарства. Сільськогосподарська галузь для української держави завжди була однією їх пріоритетних сфер розвитку як зовнішньої, так і внутрішньої економіки країни. Господь наділив українську державу багатими на чорнозем, родючими землями, обдарованими працьовитими людьми.
Ніщо в світі не пахне так приємно, як свіжовипечений хліб. Хліб – із щедрої української нив врожаї. І хочеться з подякою за це щастя потиснути міцні, дбайливі руки трударів, які все життя працюють на землі.
Професійне свято – День працівників сільського господарства – це визнання державою і нагорода виголосити хвалу мозолястим, натрудженим рукам, якими досягнуті аграрні успіхи України! Питання організації виробництва та підтримки продовольчого забезпечення для окремої держави актуальні в усі часи. Від цього залежить не тільки життєздатність і самодостатність країни та суспільства, але й безліч найрізноманітніших напрямків людської діяльності. Бібліотека запросила переглянути ілюстровану виставку-інсталяцію: «Земля – то мудрість наша і освята, від неї хліб і цвіт, і всі плоди».
«Пахучий хліб - щедрий дар землі за труд і розум доблесній людині», під такою назвою була організована виставка кондитерських виробів, які випікали варварівські господині – Людмила і Надія Фисун, Наталія Скрипник, Ганна Бадікова, Тамара Родик, Ольга Балюра, Антоніна Приз, Ірина та Наталія Костік, Тамара Левчук, Олена Барабаш, ветерани праці Жила Ніна Тимофіївна та Скляр Галина Тимофіївна і наймолодші учасниці – Галя Білан і Катя Барабаш.





Ведучі Світлана Приз та Сергій Совин  запросили на сцену директора народного історичного музею, голову ради ветеранів Віру Бегмат, яка привітала всіх із святом і ознайомила з цікавими історичними сільськогосподарськими фактами. Під гучні оплески присутніх на сцену піднявся директор ПСП «Орач» У своїм виступі він щиро привітав всіх працівників галузі зі святом, побажав нових трудових звершень та нагородив кращих  працівників грамотами. В короткому та змістовному  виступі керівник ПСП «Орач», депутат районної ради звітує перед своїми виборцями, пайовиками, працівниками підприємства.
Особливою увагою та теплотою на святі були оточені ветерани сільської   праці. Учасники художньої самодіяльності подарували  запашний коровай. Урочисті слова вітання до присутніх  з нагоди свята та слова подяки за співпрацю та дієву допомогу сільській громаді  на адресу депутата райради Олега Бегмата лунають і з вуст сільського голови Родика Олександра. Ви щодня розумом, серцем, невтомними руками зберігаєте нашу землю! Без вас не може існувати держава. Ви – початок усього, що зветься життям. Ви забезпечуєте благополуччя й добробут кожної людини. Щиро вдячні  вам за це!  Красивими квітами  та теплими словами подяки вітають присутніх і директор Варварівського НВК Лідія Щербина з найкращими словами  подяки за підтримку і постійну турботу.
Свято продовжилося виступом учасників художньої самодіяльності Варварівського будинку культури під керівництвом директора Наталії Полежаєвої та художнього керівника Юрія Валаха.





    Бажаємо вам міцного здоров’я, щастя, невичерпної наснаги, доброї вдачі, людської шани! Хай належно цінується ваша свята праця! І нехай ніколи не переводиться на українській землі славний селянський рід!

Немає коментарів:

Дописати коментар