пʼятницю, 1 березня 2019 р.

Дивовижна країна – Китай


   Китай - мабуть одна із найпривабливіших країн сходу, яка є справжньою скарбницею світової культури: тут розвивалися мистецтва та ремесла, література і медицина, і саме ця країна подарувала світу фарфор і порох, шовк і папір, ківі і мандарини, чай і компас, голковколювання, боротьбу кунг-фу, вишукану давню поезію і гармонійну архітектуру...
   Вам, мабуть стало цікаво, чому я пишу саме про Китай? А тому, що 2019 рік проголошений роком Китаю в Україні. Отже, пропоную вам, мої любі користувачі, ближче познайомитись із цією дивовижною країною, з її традиціями, побутом, екзотичною їжею та з дивовижними архітектурними пам'ятками ознайомившись з виставкою-мандрівкою: «Дивовижна країна – Китай».



   А чи знаєте Ви, що офіційною мовою Китаю є мандаринська; що саме в цій країні вперше з'явилися не тільки папір, компас, шовк, друк, порцеляна, парашут, механічний годинник, а й морозиво; що там для тих, хто весь час читає в телефоні, збудовані спеціальні доріжки, подібні до велосипедних? У бібліотеці здійснили пізнавальну подорож до Піднебесної імперії, бібліотекар Т. Вус ознайомила з багатою історією і культурою давньої країни, яка подарувала світові чимало винаходів, якими ми всі користуємося і по цей день. І. Ляшук виготовила для виставки-мандрівки панду, яка є символом Китаю.



   Це країна не тільки Великої Стіни, рису та товарів, що заполонили полиці магазинів по всьому світу. Китай дуже різноманітний і побувавши в одній його частині, можна бути впевненим, що буквально за тисячу кілометрів звідси кипить зовсім інше життя.



   Країна дивує нас своїми пам'ятками, своєю незвичністю, багатовіковою історією і традиціями, які живі досі. Україна має довготривалі – в четверть віку дипломатичні відносини з Китаєм і наміри економічної співпраці.

Немає коментарів:

Дописати коментар