вівторок, 2 жовтня 2018 р.

Сучасна бібліотека – нові послуги

Іду в бібліотеку , як на свято...
Любовю і добром вона багата
Скарбниця знань, духовний оберіг.
Н. Погребняк.
  З наближення нашого професійного свята – Всеукраїнського дня бібліотек – ми хочемо привітати вас, любителів читання, поціновувачів книги, нинішніх, колишніх, і, сподіваємося, майбутніх користувачів бібліотек! 
  Вже протягом 20 років в останній вересневий день усі бібліотеки нашої країни урочисто відзначають своє професійне свято. День бібліотек – це день, який обєднує сиву давнину, коли у стінах Київської Софії почала збиратися перша бібліотека на нашій землі, і сучасність, у якій бібліотека має статус інформаційно-культурного центру із найновішими технологіями. День бібліотек – це свято, яке відзначають діти і дорослі, бібліотекарі та читачі, а також усі, хто так чи інакше має відношення до храму книги. 
   День бібліотек співпадає з іменами Віри, Надії і Любові, а також їхньої матері Софії, що є символічним, адже сааме любов до своєї справи, непохитна віра у місію бібліотеки в суспільстві, надія на подальшу перспективу розвитку дають наснагу для нових звершень, а мудрість допомагає у вирішенні різноманітних питань.


 До свята в нашій книгозбірні був проведений День бібліотек: «Сучасна бібліотека – нові послуги». Протягом дня біля книжкової виставки: «Бібліотека - відкритий світ читання» булла проведена бесіда: «Любіть свою бібліотеку – бібліотека любить вас!».


   Продовженням свята стала акція: «Ми любимо бібліотеку!».


  У бібліотеці завжди раді гостям, які люблять читати. Безмежна сила книги. Без неї людина сліпа, адже з дитячих літ книга допомагає зрозуміти світ, що нас оточує, вона розповідає нам про історію рідного краю, звичаї, традиції…
  По закінченню Дня бібліотек був проведений бібліодесерт: «Книга – храм духовний, що мудрості і дива повний».


  "Бібліотеки - це про свободу. Про свободу читати, свободу ідей, свободу спілкування. Бібліотеки - це про освіту, розваги, безпечне місце, про доступ до інформації" (Ніл Гейман).


   Бібліотекарі здійснюють величезну роботу зі збереження, популяризації і поширення книги і читання. Водночас сучасний бібліотекар – це не тільки охоронець культурної спадщини, знавець літератури, вихователь культури читання, але й дослідник і аналітик, який уміє знайти й оцінити якість інформації, посередник у системі сучасних інформаційних технологій. Сьогодні ми є свідками суттєвих змін у роботі бібліотекарів і бібліотечній сфері. Бібліотеки сучасності активно працюють над створення єдиного інформаційного й культурного простору, інтенсивно освоюють нові технології, займаються пошуком і впровадженням ефективних форм і методів обслуговування користувачів, розвивають сучасні інформаційні сервіси та послуги, створюють яскраві літературні проекти й продовжують залишатися важливими центрами освіти й дозвілля.
Нетлінні духовні скарби, які зберігають бібліотеки, живлять могутнє коріння нації вічними інтелектуальними та культурними цінностями. В інформаційне суспільство третього тисячоліття бібліотеки входять з особливою місією – задовольнити прагнення людини до самоосвіти та саморозвитку, зберегти вічні цінності людського буття. Адже не таємниця, що від самовідданої подвижницької праці, громадської активності та гуманізму бібліотечних працівників у значній мірі залежить майбутнє нашого народу.
  Дорогі бібліотекарі, бажаємо вам креативної впевненості в пошуку нових ініціатив, цікавих перспективних проектів і натхнення для їх утілення, подальших творчих досягнень та постійного руху до ще нескорених вершин вашої професійної досконалості.
   Щастя, здоровя, благополуччя й гарного настрою вам і вашим рідним. Бажаємо вам, колеги невтомності в творчому пошуку, самовідданості, добра, щедрості душі! Хай з вами завжди будуть мир і спокій, любов і ласка ближніх, нехай завжди панує діалог вічного союзу «Бібліотека – Книга – Читач»! Хай незмінна любов читачів стане для вас заслуженою нагородою і стимулом для щоденних успіхів на професійній ниві.

Немає коментарів:

Дописати коментар