середу, 24 січня 2018 р.

Україна Соборна - моя гордість і слава


Людської пам’яті свіча хай запалає,
Коли життя знов набирає силу.
В ім’я народу хай вона палає
За муки, за життя і за могили
Хай вдячна пам’ять наша звеличає.

  В історії становлення незалежності і соборності України, особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з’єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Української Народною Республікою прийнято відзначати як свято - День незалежності і соборності України.
  Сьогодні День Соборності України. Довго український народ боровся за свою державність, багато крові пролито борцями за Україну, багато кісток українців лежить за межами нашої держави: в Сибіру, в концтаборах, на Соловках, на Біломорканалі. Але сьогодні ми маємо незалежну українську державу, буття якої благословив Бог. І ми повинні, дорогі браття і сестри, кожен на своєму місці працювати і робити все для зміцнення нашої української держави. Я закликаю Боже благословення на всіх вас і поздоровляю зі святом Соборності.
  Свого часу Україна була поділена на дві частини. Нині є одна соборна українська держава, і цим святкуванням соборності ми хочемо підкреслити, що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України, а що у нас єдина держава і ми - єдиний народ! Про це можна було довідатися з книжкової виставки: «Соборність - духовне гасло до єднання», яка містить матеріали про тернистий шлях України до соборності!


 Здобутки попереднiх поколiнь продовжують своє життя в поколiннях прийдешнiх. Вони допомагають, пiдтримують зберiгати найсвятiше - пошану до наших батькiв, дiдiв; справу боротьби за Українську державу. 
  Познайомити користувачів з історією Дня соборності України; прищеплювати повагу до минулого Батьківщини; виховувати національну свідомість та почуття гідності бути громадянином України, любов до рідного краю, його історичного минулого і сучасності.


  До дня Соборності України була проведена літературно-історична вікторина: «Наша земля -соборна Україна». Учасники заходу давали відповіді на запитання про історію виникнення дня Соборності, значенні цього свята в житті українців. Майже кожен з учасників  почерпнув  для себе нову інформацію.
Вітаю усіх нас з Днем Соборності
І побажаю я вам великі можливості.
В єдності всім українцям я бажаю жити,
І цим, безумовно, тільки дорожити.
І державі, і українському народу,
Бажаю продовження радісно роду.
Щоб зміцнювалася міць і сила держави,
І зникали вмить будь там підступності.
  З нагоди Дня Соборності бажаємо Україні та її Народу єдності, згоди та світу. Сильна держава - це країна яку будують її мешканці разом. Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар