четвер, 23 травня 2013 р.

Подвиг народу безсмертний


   День перемоги... Це свято для нас усіх пов'язане з весною, народженням та розквітом нового життя.
  Подвиг воїнів-переможців непідвладний часу, як і безмежна наша вдячність всім, хто відстояв Батьківщину, виявив нездоланну мужність та незламність духу. Саме їм ми завдячуємо свободою та мирним небом.
   Важко переоцінити те, що зробили для нас наші ветерани під час Великої Вітчизняної війни. Вони подарували нам найцінніше - мирне небо над головами, наше теперішнє та майбутнє. 68 років минуло відтоді, як закінчилась Велика Вітчизняна, але пам'ять про неї незагоєною раною досі ятрить душі українців. Недарма кажуть: подвиг народу безсмертний.
  Сьогодні, у 68 -у річницю героїчного подвигу, обов'язок нинішніх поколінь, наш із вами обов'язок - бути гідними продовжувачами справи переможців.
   Традиційні урочистості в селі розпочалися Днем пам'яті "Перемоги тяжкий шлях".
   Перед громадою виступив сільський голова Родик О.А., який сказав, що 9 травня стало для нас днем світлої радості, символом національної гідності, виявом глибокої шани до солдатського подвигу.
   Ведуча - директор будинку культури Полєжаєва Н.А. до слова запросила директора ПСП "Орач" Бегмата О.Л., який сердечно привітав ветеранів (перед святом представники ПСП "Орач" і голова Ради ветеранів села Бегмат В.О. завітали у кожну оселю ветеранів з подарунками).
  Мітинг продовжила директор Варварівського історичного музею Бегмат В.О.: "Наше село в роки Великої Вітчизняної війни".
   На українському рушнику було внесено Книгу пам'яті. Слово для зачитання загиблих смертю хоробрих односельчан було надано вчителю Варварівської ЗОШ Моторному М.І.
  Усіх, хто, захищаючи рідну країну, домівку, поклав на вівтар Перемоги життя, вшанували хвилиною мовчання. До підніжжя пам'ятника лягли полум'яні весняні квіти і траурна гірлянда.
   В цей день проводилися тематичні екскурсії у музеї. В бібліотеці була проведена меморіальна година "Стоять безмовно обеліски вічні, сняться їм дороги героїчні". Після закінчення мітингу-тематична концертна програма. Потім всі скуштували смачної солдатської каші, яку приготували кухарі ПСП "Орач".
    Мир - найбільша цінність, яку варто берегти.

Не буває біди, щоб прийшла назавжди,
Хоч у серці й лишають вічні сліди.
Наче слід від свинцю, наче рани бійця,
Ми несем у душі ці сліди до кінця,
І ніщо у душі тих слідів не стирає,
 А це значить, що пам'ять у нас не вмирає.
Полягли наші пращури в роки війни,
 Та від нелюдів світ захистили вони.
І без них виросли їх дочки й сини, 
Вже й онуки і правнуки в них підросли.
На стіні фотокартка, як пам'ять жива,
Тож згадаємо з вдячністю їх імена.
                          В.Н. Капустян













Немає коментарів:

Дописати коментар