вівторок, 12 березня 2013 р.

Мова - невмируща душа народу

    У глибину століть сягає історія нашого народу. І чим більше минає часу, тим яскравіше ми  її уявляємо. Пізнати історію рідної сторони, рідної мови нам допомагають книги і самобутня творчість нашого народу.
  Готуючись до свята старшокласники ознайомилися з книгами на книжковій виставці "Рідна мова - життя духовного основа ", яка була організована в сільській бібліотеці.
  "Сьогоднішнє свято відкриє перед вами, юні друзі української мови, розум, мудрість, щедрість, гумор нашого талановитого народу" - сказала вчитель української мови і літератури Буряк О.В.
   У актовій залі школи лине лірична українська мелодія, на фоні якої ведучі читають:
Українська мово - 
Дивне дивослово!
Співи солов'їні
І блакить небес...
  Старшокласники розділені на дві команди. Присутні називають прислів'я та приказки про слово, мову. А ще відповідали на питання мовної і літературної вікторини. В залі не було байдужих. Свято допомогло оцінити скарби рідної мови, спонукало до зустрічі з найдревнішим і наймудрішим порадником - книгою. 
  Активну участь у святі взяли капітани команд: Ірина Попело та Олена Дейнега, учні 11 класу - Євгенія Калітіна, Сніжана Рубан, десятикласники- Тетяна Зінченко і Вікторія Бобровська, восьмикласники - Анастасія Довгенко, Маргарита Марюхніч.





  

Немає коментарів:

Дописати коментар