пʼятницю, 6 вересня 2019 р.

Моє рідне село – моя земля

Моє село! Мої слова!
Тобі найкращі, найщиріші.
І пам’ять знову ожива,
Як перші незабутні вірші.

Рідний край! Починається він із батьківського порога, стежини до хати, маминої колискової пісні. Для кожної людини найдорожчий той край, де вона народилася, звідки пішла у світ. Як кожна велика річка починає свій нестримний біг до моря з невеличкого чистого джерельця, так і любов громадянина до своєї Батьківщини розпочинається з любові до тієї місцевості, де він розпочав пізнавати світ, де пройшли його дитячі роки.
Для усіх нас найдорожче, найкраще у світі наше рідне село. Тут жили наші діди, прадіди, тут живуть наші батьки, тут корінь нашого славного роду українського.



Село – наш дім, наше коріння і доля, наша кровність і материнська пісня. Наше село – розбуджені досвітки, духмяні пахощі літа. Тут живе наше дитинство, це частина нашого серця. Рідне село – це ми з вами, це наша Україна-мати. 25 серпня жителі  та гості села Варварівки в гарному настрої поспішали до сільського будинку культури, щоб всією дружньою громадою відсвяткувати традиційне свято - День села.  Ведуча свята Наталія Полежаєва привітала всіх з Днем Незалежності України та  Днем села. Вона з теплими словами про рідне село звернулася до односельців.



Також з вітальним словом до всіх присутніх звернувся сільський голова Олександр Родик, депутат районноi ради генеральний директор ПСП "Орач" Олег Бегмат та заступник голови райдержадмiнiстрацii Cергiй Якуба. Веселим та насиченим видалось свято. У програмi cвята було задiяно близко шестидесяти учасникiв художньоi cамодiяльностi. Особливою родзинкою свята став показ древнiх та сучасних рiзнобарвних хусток. Його пiдготувала директор icторичного музею села Вiра Олексiiвна Бегмат.



Нiкого не залишив байдужим огляд-конкурс талановитих дiтей "А я так можу…".



Виставку робiт мicцевих майстрiв пiдготувала завiдуюча бiблiотекою Тамiла Вус, на якій були представлені вироби вишивальниць: картини Вікторії Валенко та Алли Мотієнко, Марини Сидорук та Тамари Родик, картини Миколи П’ятенка та Наталії Полежаєвої, рушники, скатерті Марії Козиренко, Людмили Молошної та Ганни Бадікової і інших. Їх золоті руки створили неперевершену красу, якою в цей день милувалися всі присутні. Вони продовжують традиції української культури.



Варварівка,  хліборобський наш край,
Тут кожного року багатий врожай.
Слався наш краю людьми працьовитими,
Полями широкими,  росою политими,
Слався уся хліборобська сім’я –
Творці небувалого світлого дня.


Розмаїття художнiх номерiв забезпечили учасники художньоi cамодiяльностi Варварiвського СБК (директор Полежаева Н.А., художнiй керiвник Ю.Валах). Завiтав на свято з гостинцями для малечi i добрим словом i наш земляк Роман Пирлик.


А сiльський голова Олександр Родик, Олег Бегмат та Сергiй Якуба нагородили грамотами, подарунками та премiями i талановитих дітей, i першачкiв, i народних умільців, наймолодших жителів нашої громади, які народилися цього року...


Смачною була каша, активною торгiвля, веселою дискотека, цiкавою лотерея i, звичайно ж, незабутнiм святковий фейєрверк!


Щиро дякую всiм, хто активно потрудився у пiдготовцi та проведеннi свята! День села – це особливе свято для кожного його мешканця. Воно об’єднує усіх тих, хто називає себе варварівцями. Мабуть кожна людина вважає, що її село, де вона народилася і живе – найкращий куточок землі. Та це і зрозуміло, бо це місце – єдине, неповторне: воно викохало тебе на своїх долонях, збагатило тебе на своєю красою. Подарувало друзів. Ти – його часточка, його надія.


У ріднім краї зелен-гай шумить
Я знати рада, про що він мріє-снить.
Я слухала, я чула, як кожна деревина
Шуміла ніжне слово - Україна.
О, Боже! Дай повік любити край,
Де квітка, пташка і зелен-гай,
Де кожна вірна тій землі дитина
Живе єдиним словом - Україна.

Немає коментарів:

Дописати коментар