суботу, 28 вересня 2019 р.

Бібліотека – територія ідей


Бібліотека…
Тут книги розумні спокійно живуть
У тихій величній світлиці.
А двері широкі, відкриті ведуть
До знань золотої скарбниці.

Осінь дарує нам золото падолисту, різнобарв’я хризантем і своє неповторне свято – Всеукраїнський день бібліотек. Свято тих, хто присвятив себе не тільки книзі, а й людині. Може здатися, що робота бібліотекаря не наскільки вагома і корисна, як робота вчителя чи пожежника. Але це не так. Бібліотекар – це психолог, вчений-ерудит, сценарист, вчитель, вихователь, а часом і няня. Адже в центрі турбот бібліотекаря – користувач, людина. А головне завдання бібліотеки – просвіщати уми й зігрівати серця.
Бібліотека – це той храм, де завжди народжується і зберігається духовність. Пам’ятаймо, що у давнину бібліотеку називали «дім життя», «притулок мудрості», «аптека для душі». В. Сухомлинський.
Бібліотека сьогодні – інформаційний центр сільської громади, перший помічник в освіті та самоосвіті, сюди поспішають після трудового дня шанувальники художнього слова, задушевної пісні, рукоділля, кулінарії. Бібліотека - тісно співпрацює зі шкільними та дошкільними закладами, клубними установами, музеєм. До Всеукраїнського дня бібліотек в нашій бібліотеці  оформлена виставка-інсталяція "Бібліотека – територія ідей".





Бібліотека – ніби живильне джерело для Варварівської дітвори. Переступивши поріг нашої книгозбірні, вони опиняються в справжнісінькій казковій країні.



Кожен, хто працює сьогодні в бібліотеках, є творчою особистістю, бо найголовніша його місія – бути чарівником, котрий живе у світі книг та залучає своїх користувачів до таємниці слова, ріднить їх із книгою. Бібліотека – океан людської мудрості.
30 вересня відзначають День пам’яті святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Тож Віри Вам у власні сили, Надії на те, що наша праця буде достойно визнана, Любові наших користувачів і Мудрості у здійсненні великих планів, шановні колеги та прихильники книги!


Немає коментарів:

Дописати коментар