пʼятницю, 26 липня 2019 р.

Книга збирає друзів


Цікаві в книзі сторінки,
Є там вірші і казки.
Нам ця книга дарує щодня
І дружбу, і знання.
В рамках Програми «Літніх читань»,в нашій книгозбірні відбулась чергова зустріч з книгою. Діти зібралися в бібліотеці  на годину читацьких симпатій: «Книга збирає друзів».



Головна мета заходу-підвищення престижу дитячого читання, дружби між дітьми різних вікових категорій та підтримка статусу сучасної української книги для дітей, залучення нових користувачів до бібліотеки.


На початку зустрічі бібліотекар Т. Вус  розповіла, що Байрон називав дружбу -  любов’ю без крил. Цицерон переконував, що життя без дружби нічого не варте. Сотні письменників усіх часів і народів описували в своїх творах дружні стосунки, а також бібліотекар розповіла  про величезне значення і роль книги в житті людини, про дружбу дітей з книгою.



Діти із зацікавленістю слухали розповідь фахівця, знайомилися з книжковими новинками, всі разом юні користувачі мандрували книжковими сторінками,  брали активну участь в літературній вікторині. Діти ділилися враженнями про свої улюблені книги, пригадували твори  про дружбу, цікавилися літературними новинками. Користувачі порадували бібліотекаря своєю активністю, кмітливістю, розумом, і, головне -бажанням читати та пізнавати нове.
Заходи в період літніх канікул сприяють підвищенню читацької активності дітей, змістовному та корисному дозвіллю учнів на канікулах. Бажаємо всім шанувальникам книги нових відкриттів, реалізації творчих задумів та натхнення! А книга нехай стане для вас справжнім другом та порадником.
Книги дружать з дітворою,
Полюби їх у житті –
І улюблені герої
Будуть друзями в путі.
Сторінки книжок завітних
Всіх нас доброму навчать –
Працювати і учитись,
Й друзів шанувати!
Запрошуємо всіх весело та дружно 
провести насичене подіями літо!

Немає коментарів:

Дописати коментар