пʼятницю, 26 липня 2019 р.

Без сім’ї і свого роду - немає нації народу


Український День родини відносно молоде свято яке відзначається з 2012 року. Святкування цього дня має щорічний характер і встановлено на 8 липня. 
«Родина являє собою організовану соціальну групу, а її представники пов’язані між собою не тільки спільністю побуту, але і взаємною моральною відповідальністю, а також соціальною необхідністю, яка зумовлює потребу суспільства в духовному і фізичному самовідтворенні, звідси, мабуть і пійшов вираз: сім’я - осередок суспільства. Звичайно ж, сім’я належить до найважливіших суспільних та державних цінностей. Деякі наукові теорії стверджують, що саме форма сім’ї могла протягом багатьох століть визначати загальний напрям еволюції основоположних макросоціальних систем» - так говорять про сім’ю поважні наукові джерела.
День родини - це не просто свято, коли люди можуть нагадати, наскільки важливою є родиною. Це ще один привід зустрітися з найближчими, висловити їм свою вдячність та любов. З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона - джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, то, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. Благополуччя родини - ось мірило розвитку і прогресу країни.
Перша зустріч людини з книгою трапляється в родині.
- Сімейне читання споконвічно впроваджує дитину у світ книжкової культури, яка починає формуватися як читач задовго до того, як вивчить азбуку;
- Сімейне читання формує емоційно-естетичне сприйняття книги. Слухаючи, людина випробовує сильний вплив звучного слова, яке дозволяє передати радість, смуток, гумор;
- Сімейне читання – ефективний засіб соціалізації підростаючого покоління. Спілкування в процесі сімейного читання створює грунт для обміну думками, воно необхідно і дорослим, які завдяки спілкуванню з дітьми збагачуються емоційно;
Мені, як бібліотекарю хочеться відзначити родини, які є постійними користувачами бібліотеки, в яких книга і бібліотека займають не останнє місце: Дубина С. А., Дубина В. В.; Білан І. П. та Білан Л. Г.; Турлова Н. В. та Ляшук Олександра та Анастасія; Притика Б. С. та Притика Н. А.; Рубан В. А. та Рубан І. П., Рубан С. І., Глазко Л. В.; Пшенична В. М., Пшеничний В. М., Пшенична Н. В. та багато інших.





        Цього дня  бібліотеку відвідали: сестричка і братик – Тетяна та Владислав Забірові, сестри – Дарина та Анастасія Веретеннікові, брати Олександр та Дмитро і їх сестричка Яна Резніченко, сестри – Поліна Сухіна та Даша Молошна.
Мир тобі, українська родино!
Хай панує між Вами щоднини 
Щире слово і Правда свята.

Немає коментарів:

Дописати коментар