середу, 11 березня 2020 р.

II етап Обласного конкурсу «Найкращий читач Полтавщини» в рамках Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія – 2020»


 В книжках ваші друзі,
герої живуть,
І ви пам’ятаєте як їх зовуть
Герої улюблені наші –
Нам приклад чудовий, безстрашний.
 Ми з ними добріші
 В усьому сильніші
І навіть, здається, мудріші.
Конкурс проводиться з метою заохочення дітей до читання, виявлення читацьких уподобань, популяризації найкращої української та світової літератури, задля постійного підвищення рівня особистого розвитку, виробити в дітей навички самостійної роботи з книгою, підвищити якість ефективності процесу читання. В Україні розпочався всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія», який дає можливість його учасникам здобути перемогу не завдяки особливим  талантам і здібностям, а тільки завдяки систематичному читанню. Книга, незважаючи на високі новітні технології, залишається хорошим другом для дітей, читання дарує радість і приємні миті, наснагу до пізнання нового і непізнаного.


В Карлівській районній бібліотеці для дітей  було проведено II етап Обласного конкурсу «Найкращий читач Полтавщини» в рамках Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія – 2020». Учасників та гостей свята привітала директор дитячої бібліотеки Наталія Хрулич: «Здавалося б, XXI століття – епоха домінування Інтернету. Проте життя у бібліотеках вирує, як і раніше, навколо книги.
Читання і книга відіграє важливу роль у житті дитини. Із них юні користувачі дістають певне світосприймання, книги виробляють у них  високі моральні якості, допомагають у навчанні, виховують почуття прекрасного і роблять їх життя повнішим, цікавішим та веселішим. Учасники II етапу конкурсу довели, що не просто багато читаєте, а вже стали кращими читачами своїх бібліотек». Щоб діти відчувалися затишніше та впевненіше, їх зустріли в районній книгозбірні запашним чаєм та випічкою, за що учасники щиро дякують працівникам бібліотеки.



    Діти представляли себе, свої уподобання, читали вірші. Захоплююче слухали вірш Ліни Костенко «Крила», який прочитала Катя Барабаш. Саша Моторний презентував свої вироби з дерева. Потім всі прийняли участь у письмовій анкеті: «Перевір себе». Вона була проведена в III тури. Юні користувачі нашої бібліотеки, Моторний Олександр - 6 клас і Барабаш Катя – 7 клас, прийняли участь у двох турах. Але найбільшою нагородою для всіх книголюбів стала зустріч з книгою та можливість поспілкуватися з однодумцями, де кожен читач мав змогу проявити ерудицію, любов до книги та творчу ініціативу.



    Вітаємо всіх учасників із завершенням конкурсу, а переможцям бажаємо незабутніх вражень від фестивалю юних книгоманів!

Немає коментарів:

Дописати коментар