пʼятницю, 27 липня 2018 р.

1030 років – Хрещення України – Русі

2018 рік є ювілейним для нашої держави — 1030 років тому відбулося  Хрещення Київської Русі.
     Цього року виповнюється 1030 років від того часу, як Київська Русь прийняла християнство. Ця історична подія поклала початок нової епохи, коли була створена Київська держава й утвердилася національна духовна традиція.
28 липня – День Хрещення Київської Русі – свято минулого, майбутнього і сьогодення. Відвідувачі бібліотеки ознайомилися з книжково-ілюстративною виставкою «Українська духовна культура: від минулого до сьогодення».
Знайомлячись з матеріалами книжкової виставки користувачі мали змогу повернутись до своїх витоків, щоб усвідомити, яку велику роль відіграло прийняття християнства в духовному житті нашого народу.
Година духовності: «1030 років – Хрещення України – Русі» була проведена бібліотекарем Т.Вус, де вона розповіла про роль православ’я у житті українського народу, а користувачі говорили про минуле і сучасне розвитку християнства на Україні.
Це свято відзначаємо у день Святого Володимира – одного із засновників і покровителів нашої державності. Це символічне свято є днем нашої вищої, духовної єдності – єдності національної. Утвердження в нашому народі християнства стало справжнім стержнем, довкола якого сформувалася наша духовність, виховалися десятки поколінь, які гідно несли традиції народу, серед яких повага до ближнього та любов до Бога.
      У цей святковий день бажаємо всім щедрої Божої благодаті, духовної наснаги, міцного здоров’я та довголіття!



    

Немає коментарів:

Дописати коментар