вівторок, 20 лютого 2018 р.

Любов єднає душі і серця

  День Святого Валентина прийнято відзначати 14 лютого. Це свято в Європі почали святкувати ще кілька століть тому, в Україну воно прийшло зовсім недавно і стало популярним у 90-х роках. Святий Валентин вважається символом всіх закоханих, тому це свято дуже красиве і романтичне. Воно створене для тих, хто любить, і тих, хто тільки готується пізнати це прекрасне почуття.
  Любов - це незвичайне почуття, завдяки якому, кожна людина відчуває себе по-справжньому щасливою і комусь потрібною. Воно окриляє, дає силу і сміливість для здійснення божевільних вчинків. Але, на жаль, кохання буває не тільки ніжним і щасливим, але і сумним, болісним і нестерпним. Воно змушує людину бути одночасно щасливою і нещасною.
  День Святого Валентина, як і інші свята, які прийшла до нас з давніх віків, оповитий легендою. Згідно з нею, вважається, що Св. Валентин був єпископом, який потай вінчав і благословляв всі закохані пари. Період життя і творіння Валентина збігся з часом правління всім відомого римського імператора і полководця Клавдія II, який забороняв своїм воякам створювати сім'ю і піддаватися спокусі любовних почуттів. Тому, Св. Валентин продовжував благословляти молодих людей в таємниці, не боячись при цьому отримати покарання від грізного римського імператора. Незабаром все таємне, звичайно, стало відоме імператору, який наказав стратити Валентина.
 Якщо вірити легенді, то останні дні життя Святого Валентина були дуже зворушливими, оскільки перед своєю смертю він встиг вилікувати сліпу дівчину, яка була в нього таємно закохана. А перед самою смертю він надіслав їй листа, в якому підписався: «Твій Валентин». Саме звідси і пішла традиція, дарувати на це свято листівки у формі серця - «валентинки». З часом ці листівки стали популярними в усьому світі. Закохані записували в них найвідвертіші визнання у своїх почуттях і дарували своїм другим половинкам.


 У цей день у всіх містах України, крім «валентинок», прийнято дарувати квіти, особливо червоного кольору, так як цей колір символізує любов і пристрасть. Також можна дарувати своїм обраним різні солодощі, листівки, що зображують голубів і купідончиків. Саме в це свято Іриною Ляшук бібліотеці було подаровано мяку іграшку, виготовлену своїми руками.


  Хенд-мейд для закоханих.
 День закоханих - приємне хвилювання та пошуки подарунка для своєї «половинки», друзів, батьків, сестричок і братиків. Але зовсім не обов’язково купувати сувеніри, адже можна виготовити їх власноруч, вклавши в них частинку своєї душі. Маленькі відвідувачі бібліотеки виготовляли яскраві листівки-валентинки з вітаннями ,щоб порадувати своїх близьких. Переможцем на кращу «валентинку»: «З любов'ю» став учень 5 класу Андрій Холод.


  Головним символом Дня Святого Валентина є «валентинка». Саме у ній людина висловлює свої думки і побажання. Незвично пройшло це свято у бібліотеці. Адже користувачі дарували «валентинки», на яких висловлювали зізнання у коханні до бібліотеки. Теплі слова, щирі побажання, сотні сердечок – все це отримала бібліотекар від вдячних користувачів.



  Друзі, творіть та фантазуйте, даруйте один одному приємності та гарний настрій! Свято День закоханих  стало прекрасною нагодою висловити свої почуття до коханої людини.

Немає коментарів:

Дописати коментар