середу, 28 лютого 2018 р.

Рідна мова – краю батьківського пісня


Рідний голос, рідне слово –
все народжене з любові.
  Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, в яку народ вкладає своє давнє життя і розум, і досвід, і почуття.
  Мова – одне з найцінніших надбань,яке створили й залишили нам наші предки. В Україні відзначають декілька свят присвячених мові. Це 9 листопада – день Української писемності та мови, 21 лютого – Міжнародний день рідної мови.
  Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято досить молоде. Воно було запроваджено у листопаді 1999 року згідно тридцятої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної і культурної багатоманітності.
 Мова — це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат еволюції кожного етносу. Мова - духовний скарб нації.


 Для будь-якого народу найбільша і найцінніша коштовність є його мова. Рідне слово наймиліше, найближче до серця і для кожного українця. Однак, необхідно не лише цінувати, важливо також і вивчати мову впродовж всього життя.
 До Міжнародного дня рідної мови в бібліотеці була представлена книжкова виставка під назвою «Рідна мова – краю батьківського пісня». На виставці представлені твори українських поетів, які возвеличували українську солов’їну мову й нашу неньку Україну. Біля виставки була проведена бесіда: «Мова Лесі і Тараса – це є нації слова».


 Бібліотекар закликала юних користувачів вивчати, любити, берегти та відроджувати велич і багатство солов’їної мови, плекати рідне слово щодня і повсякчас.
То ж вивчайте рідну мову
Вже тепер з маленьких літ.
Українське наше слово
Хай звучить на цілий світ!

Немає коментарів:

Дописати коментар