вівторок, 16 січня 2018 р.

Чарівниця зима свята принесла

Ми щедруєм і співаєм під вікном.
Щастя, долі вам бажаєм всім гуртом.
Хай квітують ваші ниви золоті,
Щоб життя було щасливе в майбутті.
   Наша українська земля багата чудовими народними святами та звичаями. Січень – перший місяць року і традиційно на нього припадає найбільше свят. Споконвіку існував у нашому народі гарний звичай бажати один одному і господарям щастя-здоров'я, многих літ і всяких статків у хаті і родині. Вже по Святій Вечері українці починали ходити по хатах, з піснями та відтворенням побутових сценок поздоровляли господарів та їхніх дітей та вінчували їм злагоду й достаток.
 Цього дня щедрівники не оминули і нашу бібліотеку, юні користувачі цікаво щедрували, починаючи з  знайомого усім нам: «Щедрика».
Щедрик-щедрик-щедрівочка
Прилетіла Ластівочка
Стала собі щебетати
Господаря викликати
  І закінчуючи щедрівками на сучасний лад. В бібліотеці був проведений новорічний круїз: «Щедрик, щедрик, щедрівочка…».
Під час зимових канікул дітям було цікаво відвідувати бібліотеку, де вони  ознайомитися з традиціями і звичаями  рідного краю, з народними зимовими святами, пригадали колядки та  щедрівки, взяли участь в іграх та вікторинах: «Зимонька-зима в загадках вся вона».
  Готуючись до літературного вернісажу: «Зимові фантазії» юні користувачі готували малюнки, поробки, читаючи фантазували, що з цього вийшло…
З метою проведення цікавого відпочинку та дозвілля бібліотека для дітей організувала зимовий серпантин: «Як не любити зими сніжно-синьої на Україні моїй», мульти-мандри та ще  низку цікавих та змістовних новорічних заходів про які вже згадувалося на блозі раніше.
Модники і модниці прийняли участь у бібліошопінгу: «Міняй вірш на подарунок».
    Діти з великим задоволенням розповідали вірші, а також про новорічне свято в родині, про свої мрії. 
  На зимових канікулах були створені всі умови для того, щоб діти не нудьгували. Канікули закінчилися, а у книг канікул немає.
Щиро запрошуємо до нашої книгозбірні!


Немає коментарів:

Дописати коментар