субота, 5 квітня 2014 р.

Коли квітує душа…
     Трудолюбиву сімю Мотієнко Михайла Павловича та Олени Миколаївни  знають всі односельчани. Любов до праці своїм дітям Аллі і Анатолію вони прищеплювали змалечку. Толя все брав в бібліотеці книги по садівництву, бо батьки доручили йому доглядати за молодим садом, який закладали всією родиною. Аллочка кохалася в квітах, які разом з мамою висаджували на подвірї, біля двору, а також у будинку. Діти виросли, здобули вищу освіту і повернулися в рідне село, до батьківської оселі.
      Сьогодні розповідь про жіночі уподобання і захоплення.
    Олену Миколаївну в селі знають ще як чудову рукодільницю. Речі, які вона в’яже  завжди красиві, модні. Відвідувачі блогу можуть переконатися, побачивши їх на виставці в бібліотеці.
   Кажуть: без верби і калини нема України. Як немає її без мелодійної пісні, якої вчить свою дитину ненька, без материнської щирої ласка, яка так властива жінкам-українкам, без творчості, яка передається від матері до доньки.

Життєдайна сила від матері до доньки
Лине крізь століття, йде через віки.
Скільки в цих виробах щирості й любові,
Ніжності й турботи, світла й теплоти.
Все, що вчила мама свято берегти


   Картини, які вишиває бісером користувачка нашої бібліотеки Алла Михайлівна, ніби оживають. Вони зачіпляють  всі  фарби душі. Наповнюють позитивом і дарують радість і любов. В цілому відчувається прагнення створити свято, зробити добро. Всіх відвідувачів, які прагнуть до саморозвитку і пізнання світу через творчі роботи – картини вишиті Аллою Михайлівною захоплюють, а з тими, хто тільки поринає у творчість, вона ділиться своїми маленькими секретами вишивання.



Немає коментарів:

Дописати коментар