четвер, 3 жовтня 2019 р.

Хай теплою буде осінь життя


Посивіли Ваші скроні,
Від турботи про дітей
Шану праці, шану долі
Віддаємо Вам ми в цей день.
Хай рясним буде суцвіття
У саду що Ви садили.
Зичим миру, довголіття
Щастя, радості і сили.
Щиро вітаємо з теплим і сердечним святом - Днем людей похилого віку та Днем ветерана!  Такими словами розпочав свій виступ сільський голова – Олександр Родик. Цей день - символ єдності і спадкоємності поколінь, прекрасна можливість сказати теплі слова подяки батькам, матерям, ветеранам війни і праці, пенсіонерам і взагалі всім літнім людям за вклад у розвиток країни, за багаторічну самовіддану працю, доброту і мудрість.
Люди старшого покоління – джерело народної мудрості, їх практичний життєвий досвід, невичерпна енергія, оптимізм та активна громадська позиція повинні стати взірцем для підростаючого покоління. Вони передають у спадок все найцінніше, що накопичили за все життя.
У цей святковий день прийміть щирі вітання і глибоку вдячність за все, що зроблено Вами заради нашого майбутнього. Ваша праця, подвиг, шанобливе ставлення до людей – це незрівняний приклад для наслідування сучасній молоді. Осінь життя людини строката, наче падолист. Вона підкрадається непомітно, здається, ще позавчора було дитинство, вчора юність і розквіт сил, а сьогодні вже павутина бабиного літа заплуталась у волоссі. Якими будуть миттєвості цього бабиного літа багато в чому залежить від самої людини, адже великою мірою настрій вона створює собі сама. А депутатський корпус на чолі з сільським головою вирішують невідкладні питання. Низький уклін Вам до землі, дорогі ветерани, дідусі, бабусі та велика подяка за розбудову нашого села Варварівки, за все, що Ви зробили для своїх нащадків.


Голова ради ветеранів Віра Бегмат 1 жовтня запросила відзначити свято в кафе «Едем», де великою дружньою сім’єю ветерани (більше 70 чоловік) зібралися на традиційне проведення вогника-зустрічі: «Хай теплою буде осінь життя».



До слова був запрошений заступник голови районної ради Сергій Анатолійович Якуба (дідусь і бабуся якого проживали в нашому селі і якого дуже поважає громада села), який звернувся до присутніх ветеранів такими словами: «Повага до людей похилого віку – давня і добра традиція нашого народу. Ми віддаємо належне їхній мудрості та виваженості, пам’ятаємо фронтові й трудові завершення, які стали запорукою успішного розвитку держави нині. Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Побажав ветеранам міцного здоров’я, довголіття, добра та залишатись в душі та серці завжди молодими, бадьорими і веселими.» Цього дня до нього було багато запитань, на які він дав вичерпну відповідь, а приїхав він не з пустими руками, а з солодощами для ветеранів.


Свято вдалося на славу: і відпочили, і поспівали, і потанцювали, дякуючи ведучій Світлані Приз приймали участь в іграх,  насолодилися поезією, і почастувалися дарами осені.


Присутні висловили щиру подяку за спонсорську допомогу  депутату районної ради, директору ПСП «Орач» Олегу Бегмату, який впродовж кількох років надає кошти для проведення свята, голові ради ветеранів Вірі Бегмат та обслуговуючому персоналу кафе -  Ніні Четверіковій, Світлані Вус та Олені Солосі  за смачні страви. Цього дня голові ради ветеранів, директору народного історичного музею Вірі Бегмат подарували бедзвін – експонат для музею.


Концертною програмою привітали учасники художньої самодіяльності Варварівського будинку культури.


Вітали іменинницю – Людмилу Молошну, активну учасницю художньої самодіяльності.



Наприкінці вогника – зустрічі прозвучали пісенні рядки: «Ми старіємо, але ні про що не жалкуємо», у виконанні ансамблю «Варварочка».


Милосердя й увагу до похилих людей необхідно виявляти не тільки під час проведення певних заходів, а й щодня. І хоча діють в нас спеціальні служби й заклади, в обов’язки яких входить турбота про літніх людей, тепле слово і піклування оточуючих ніколи не будуть зайві.
Це хороша нагода пильніше зосередитись на проблемах літніх людей, ще раз засвідчити всенародну повагу ветеранам війни і праці, нашим батькам і матерям, старшим друзям, за чиїми плечима нелегкі життєві дороги. Люди старшого покоління – джерело народної мудрості, їх практичний досвід – нерозривний місток, що з’єднує покоління. В бібліотеці до цієї дати була організована книжкова виставка: «Останній бал моїх років».



…Роки… Роки. Їх наче не було. Тож бажаємо Вам, бабусям та дідусям, у цей день фізичного здоров’я, морального спокою, високих матеріальних гараздів. Бажаємо Вам найголовнішого – здоров’я, безхмарного неба, щастя, благополуччя сил та наснаги і далі дарувати тепло ваших посмішок! Нехай всі проблеми та незгоди обходять стороною, а добро, що ви робите, повертається сторицею!


Хай радість і сонце заглянуть в віконце,
Відкриються двері для щастя й тепла.
Хай сила прибуде, здоров’я зміцніє
На щастя, на довгі, на многії літа.

Немає коментарів:

Дописати коментар