пʼятницю, 11 серпня 2017 р.

Бджільництво і ринок

 

  Бджільництво – важлива галузь сільського господарства. Бджоли збирають нектар і виробляють з нього цінний харчовий і лікувальний продукт – мед, виділяють віск, необхідний для багатьох галузей народного господарства, а також для виготовлення штучної вощини. Для лікування деяких хвороб використовують бджолину отруту, маточне молочко та бджолиний клей (прополіс).
   Про все це на інформхвилині: «Бджільництво і ринок» розповіла Т. Семенцова, яка разом із своїм чоловіком тримають у своєму господарстві чималеньку пасіку. А це і матеріальна допомога в сімейний бюджет.


  Дуже важлива роль бджіл у підвищенні врожайності рослин. Від запилення бджолами збільшуються врожаї гречки, соняшника, плодоягідних культур та інших рослин. Лікувальні властивості меду дуже давно відомі в народній медицині. Найбільш цінний за лікувальними властивостями мед липовий і гречаний, також дуже цінний мед із білої і жовтої акації. 
  Мед використовують для лікування простудних захворювань. Він покращує якість крові, збільшує в ній гемоглобін, використовується при захворюваннях шкіри, нервової системи та інших захворюваннях.


Немає коментарів:

Дописати коментар