пʼятницю, 10 березня 2017 р.

Дорослі і діти словом Шевченка зігріті


Учітеся, читайте,
І свого не цурайтеся,
І чужого научайтесь
 Тарас Григорович Шевченко… Для кожного з нас це ім’я асоціюється з чимось дуже рідним, близьким, українським. Для когось він – непримиренний борець за волю, для інших – тонкий, натхненний лірик та великий художник. Постать Великого Кобзаря привертає науковий інтерес мистецтвознавців, істориків, культурологів. Скільки вже сказано та написано про багатогранність Шевченкової МУЗИ, проте ця тема ніколи не буде розкрита та пізнана в усій повноті: кожне покоління пізнає Кобзаря по-своєму.


  Біля книжкової виставки-персоналії: «Шевченко – наша гордість, слава» була проведена літературна композиція: «Дорослі і діти словом Шевченка зігріті».


Є на світі така країна,
Вона, як мати, рідна для нас.
І вічно буде жити Україна,
І вічно буде жити наш Тарас.


В дні перемог і в дні поразок, 
В щасливі дні і в дні сумні, 
Йдемо з дитинства до Тараса, 
Несем йому думки й пісні.

  9 березня – день народження Тараса Григоровича Шевченка! Про це знають всі українці, а також шанувальники творчості великого поета. Щоб Тараса Шевченка не забували – ініціатори проекту організували флешмоб під назвою #GlobalShevchenko/
  Цього дня  одночасні прочитання віршів Кобзаря будуть наймасштабнішими за весь час.
Користувачі  нашої бібліотеки приєдналися до одночасного читання вірша  із циклу «В казематі».


   Про його біографію написано немало і ми не будемо повторюватися про це. Зауважимо лише, що за своє коротке життя, а прожив він чимало, 47 років і один день, Шевченко сповна наситився стражданнями, серед яких були і результати власних помилок, але він не міг не жадати того, до чого прагнемо всі ми - життя і свобода, самореалізація і благополуччя, мир і повага, прості людські цінності.



  «Шевченко – це той, хто живе в кожному з нас. Він – як сама душа нашого народу, правдива і щира… Поезія його розлита повсюдно, вона в наших краєвидах і в наших піснях, у глибинних, найзаповітніших помислах кожного, чий дух здатен розвиватись». (О. Гончар)



   Його творчість це його душа, в ній він був чесний і добрий, ярий і нескінченно багатий.


З Днем народження, Кобзарю!

Немає коментарів:

Дописати коментар