пʼятницю, 20 травня 2016 р.

Хай славиться рід наш, сім’я і родина, Хай буде у злагоді вся Україна.



Усе, що є найкраще у дитини:
Її талант, культура, доброта —
Від тата й мами йде і від родини —
Незаперечна істина свята.
    Як могутня ріка бере силу з маленьких джерел, так і наша українська культура збагачується маленькими родинами, сімями. Щороку, 15 травня відзначається Міжнародний день сім’ї. Сім´я, увібравши в себе історичний досвід всіх попередніх поколінь, завжди була і залишається осередком збереження духовних і культурних традицій нації. Весь світ знає, якою талановитою, працелюбною, духовно багатою є українська нація. Ці високі якості закладаються саме в сім´ї, де дитина отримує перші уроки любові до батька, матері, до своєї Батьківщини. У сім´ї вона набирається сил і натхнення, які допомагають їй впродовж всього життя долати життєві труднощі, досягати вершин і отримувати перемоги, адже саме родина є тією цеглинкою, з якої складається добробут та спокій у нашій державі. 
   Тож нехай це свято стане для кожного з нас продовженням великого сімейного щастя і вагомих досягнень для кожної сім´ї.
 Сім’я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Завдяки сім’ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу!
  З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона - джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, те, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. Благополуччя родини - ось мірило розвитку і прогресу країни.


  В бібліотеці проходив майстер-клас: «Моя сімя – мій оберіг». Діти виготовляли «родинне дерево». Це свято - освідчення любові до своєї сім’ї, бажання зробити для неї щось приємне. Усі ми добре знаємо, що людина сильна тоді, коли вона не одинока, коли її є кому підтримати. Коли в неї є сім’я. Бо сім’я - це найцінніший скарб, який може бути в світі. Своє «родове дерево» представляли братики і сестрички -  Богдан і Надійка Ковальчуки, Валерія та Дмитро Недяки.



   Бібліотекар привітала усіх з Міжнародним днем сім'ї.
Злагоди, миру, сімейного благополуччя.
Родинами летять птахи у вирій,
коріння дереву життя дає,
отак і ми весь шлях земний  повинні
не забувати рід і хто ми є.

Немає коментарів:

Дописати коментар