четвер, 11 жовтня 2018 р.

Літа на осінь повернули


   Другий місяць осені розпочинається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений з 1991 року Генеральною Асамблеєю ООН, а в Україні це також і День ветерана. День літньої людини – це добре та світле свято, коли вшановують представників старшого покоління. Сьогодні увага влади зосереджена на індивідуальних та соціальних потребах літніх людей, на належній оцінці їхнього внеску в розвиток суспільства. Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої  частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь.
 Бібліотека за допомогою своїх специфічних засобів та форм роботи намагаючись привернути загальну увагу до потреб та проблем людей похилого віку  організувала перегляд літератури: «Літа на осінь повернули».


   Осінь життя людини строката, наче падолист. Вона підкрадається непомітно, здається, ще позавчора було дитинство, вчора юність і розквіт сил, а сьогодні вже павутина бабиного літа заплуталась у волоссі. Якими будуть миттєвості цього бабиного літа багато в чому залежить від самої людини, адже великою мірою настрій вона створює собі сама.


  Голова ради ветеранів Віра Бегмат 1 жовтня запросила відзначити свято в кафе «Едем», де великою дружньою сім’єю ветерани зібралися на традиційне проведення вогника-зустрічі: «Літа на осінь повернули». Програма заходу була насиченою: згадували дитячі та юнацькі роки, читали вірші та співали пісні своєї молодості, а також ділилися рецептами, як залишатися активними та здоровими у зрілому віці.


  До слова був запрошений голова депутат районної ради, директор ПСП «Орач» - Олег Бегмат, який звернувся до присутніх ветеранів такими словами: «Повага до людей похилого віку – давня і добра традиція нашого народу. Ми віддаємо належне їхній мудрості та виваженості, пам’ятаємо фронтові й трудові завершення, які стали запорукою успішного розвитку держави нині. Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Побажав ветеранам міцного здоров’я, довголіття, добра та залишатись в душі та серці завжди молодими, бадьорими і веселими.»


  Концертною програмою привітали учасники художньої самодіяльності Варварівського будинку культури.


  Наприкінці вогника – зустрічі прозвучали пісенні рядки: «Ми старіємо, але ні про що не жалкуємо», у виконанні ансамблю «Варварочка».


  Свято вдалося на славу: і відпочили, і поспівали, і потанцювали. І насолодилися поезією, і почастувалися дарами осені. Присутні висловили щиру подяку за вітання і спонсорську допомогу  депутату районної ради, директору ПСП «Орач» Олегу Бегмату, який впродовж кількох років надає кошти для проведення свята, голові ради ветеранів Вірі Бегмат та працівникам кафе за смачні страви.


  Милосердя й увагу до похилих людей необхідно виявляти не тільки під час проведення певних заходів, а й щодня. І хоча діють в нас спеціальні служби й заклади, в обов’язки яких входить турбота про літніх людей, тепле слово і піклування оточуючих ніколи не будуть зайві.

Немає коментарів:

Дописати коментар